Video: Bittium sai jatkoa ohjelmistoradiokehitykseen

Oululainen Bittium on saanut Puolustusvoimilta tilauksen langattomana runkoverkkona toimivan taktisen ohjelmistoradiojärjestelmän jatkokehityksestä. Tilauksen mukainen tuotekehitys suoritetaan vuosien 2017 ja 2018 aikana. Katso videolta miten järjestelmä toimii.

Ohjelmistoversion tuotekehitys on osa Suomen Puolustusvoimien maavoimien johtamisjärjestelmän tiedonsiirtoverkkojen uudistusta, jossa taktisen tiedonsiirron langaton runkoverkko M18-johtamisjärjestelmässä toteutetaan Bittium TAC WIN -ohjelmistoradiojärjestelmällä.

Kuva: Bittium

Bittium TAC WIN tarjoaa laajakaistaisen IP-yhteyden liikkuviin viestiasemiin, mikä tukee Puolustusvoimien uudistettua taistelutapaa, jossa joukkojen liikkuvuus ja johtaminen liikkeestä, sekä tehokkaat viestiyhteydet ovat avainasemassa.

Aaltomuodon kehitystyön keskeisimpänä tavoitteena on jatkaa järjestelmän aaltomuodon ja siihen liittyvän radioalustan suorituskyvyn, tiedonsiirtokapasiteetin ja taistelunkestävyyden kehittämistä kenttäkokeissa ja koulutuskäytössä tehtyjen havaintojen sekä Bittiumin tekemän aaltomuototutkimuksen perusteella.

Bittiumin saama tilaus on arvoltaan 3,1 miljoonaa euroa.

LISÄÄ: Bittium TAC-WIN (LINKKI) ja video (LINKKI, Youtube)

Kuva: Bittium

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016