Solita ja Haltian IoT-yhteistyöhön

It-yritys Solita ja IoT- tekniikan osaaja Haltian lähtevät yhteistyössä kehittämään uutta IoT-liiketoimintaa pilottihankkeiden avulla. ”Seuraavien vuosien aikana näemme ison uuden aallon IoT-liiketoiminnassa”, arvioi Haltianin toimitusjohtaja ja yhtiön perustaja Pasi Leipälä.

Teollinen internet ja IoT ovat olleet viime vuosien kuumia puheenaiheita yritysmaailmassa. Konkreettisia IoT-toteutuksia on kuitenkin Solitan ja Haltian mukaan tehty toistaiseksi suomalaisyrityksissä varsin vähän. Hankkeiden käynnistäminen ja IoT-ratkaisuihin vaadittavan ekosysteemin luominen on yritysten mukaan koettu hitaaksi ja kalliiksi.

Oululaiset Solita ja Haltian ovat nyt sopineet IoT-yhteistyöstä, jonka puitteissa yritykset tarjoavat asiakkaille kokonaisuuden, jossa mittaavat laitteet, anturit ja IoT-alusta yhdistyvät ohjelmistoihin, data-analytiikkaan sekä pilvipalveluihin. Tarkoituksena on tarjota nopea ja kustannustehokas tapa ryhtyä käytännön IoT-toimiin.

Solita ja Haltian uskovat uusilla ratkaisuille olevan kysyntää etenkin perus- ja meriteollisuudessa sekä rakennus- ja terveydenhoitoalalla. ”Teknologiat ja laitteet ovat nyt valmiita ja palveluntarjoajille on karttunut kokemuksia olemassa olevien teknologioiden hyödyntämisistä ja liiketoimintamahdollisuuksista.”, Solitan IoT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Janne Siltari kertoo.

Kuva: Haltian IoT-antureita.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!