Antureita pian kaikkialle – Sense17 antoi suuntaa

Uudet anturiratkaisut ovat pian kaikkialla, samalla kun digitalisaatio muuttaa VTT:n tutkimusprofessori Harri Kopolan ja Frost & Sullivanin markkinatutkija Ankit Shuklan mukaan yritysten liiketoimintamahdollisuuksia. Kehityksen kärjessä ovat anturit, jotka upotetaan suoraan tuotteisiin ja laitteisiin.

Tulevaisuuden anturiratkaisut olivat esillä viime viikon lopulla VTT:n Espoossa järjestämässä Sense16-tapahtumassa. Kahden päivän anturialan tutkijat ja soveltajat keskustelivat uusiata innovaatioista ja visioivat tulevia sovelluksia.

VTT oli kerännyt seminaaritarjonna lisäksi esittelypisteitä. Niissä demottiin esimerkiksi kannettavaa reaaliaikaisesti tarttuvia tauteja ilmaiseva mittausyksikköä ja VTT:n  itsenäisesti ajavaa autoa sekä uudenlaista älyvalaistusratkaisua.

Näkemyksiään tulevaisuuden anturiratkaisuista kertoivat VTT:n ja markkinatutkimuslaitos Sullivanin lisäksi Kone, Neste Nokia, Raisioagro ja Vaisala. Anturivalmistajista mukana oli Sick ja entisten nokilaisten SWI- ilmaisimia valmistava Emberion.

Nokia Technologiesin Martti Mustajärvi ja VTT:n Esa Viljamaan toivat Sense17-tapahtumaan näkemyksensä IoT-antureiden tietoliikenneyhteyksistä. Neste Jacobsin jalostamon Andreas Frejborgin esitys  tietoturvasta, antoi varmasti mietittävää innokkaimmille IoT-maailmaa rakentaville.

Puolijohdetalo On Semiconductorin Bruce Greenwood kertoi hyperspektrikuvantamisen mahdollisuuksista.

Yksi kiintoisimpia esityksiä oli myös suomalaisen kaivosyhtiö Keliber Oy:n  Pertti Lambergin esitys litium-raaka-aineen Suomen kaivostoiminnasta ja prosessista.

Espoon Innopolin Sense17 -seminaarin yhteydessä oli toistakymmentä yritystä esittelypisteineen. Kuvan Fintronicin lisäksi paikalla olivat muun muassa Aeromon, Sick, Hamatsu, Kimmy Photonics, Photonics Finland, Comsol sekä suunnitteluyritys Skunk Developments.

LISÄÄ: Sense17-ohjelma (LINKKI) ja demostraatiot (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!