Aalto ja Kone tiivistävät tutkimustaan

Aalto-yliopisto ja hissiyhtiö Kone tiivistävät tutkimusyhteistyötään langattomien teknologioiden ja rakennusten tietomallien osalta. Sopimus kattaa niin tutkimukseen, opetukseen, osaamisen kehittämiseen, kampuksen kehittämiseen kuin rekrytointiinkin liittyvää yhteistyötä.

Aalto ja Kone aikovat yhdistää entistä tiiviimmin akateemisen ja käytännön tiedon ja asiantuntemuksen.

”Olemme tehneet jo pitkään tutkimusyhteistyötä, ja Kone on toiminut aktiivisesti myös Aallon Design Factory -ympäristössä. Tiivistyvän yhteistyön myötä tutkijoillemme ja opiskelijoillemme avautuu entistä enemmän mahdollisuuksia työskennellä uusien teknologioiden ja palveluiden parissa”, toteaa Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaani Jouko Lampinen.

Aalto ja Kone tavoittelevat sopimuksella yhteistyön syventämistä yhteisillä ydinalueilla. Sopimuksen keskeisiä yhteistyön alueita ovat ihmisvirta-analytiikka ja uutena alueena sen yhdistäminen rakennuksen tietomalleihin sekä niin ikään uudet yhteistyöalueet kuten langattomat teknologiat, tulevaisuuden valmistusmenetelmät sekä käyttäjäkokemus.

’’Nyt allekirjoitettu sopimus antaa meille entistä laajemman tieteellisen pohjan tuote- ja palvelutarjontamme kehittämiseen esimerkiksi käyttäjäkokemuksen alueella. Yhteistyöalueet on valittu tukemaan myös teknologiastrategiaamme ”, sanoo Koneen teknologiajohtaja Tomio Pihkala.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016