Ledioptiikkaa entisiin Nokian tiloihin – lähes sata työntekijää

Nokian entiset tilat täyttyvät Salossa. Uusimpana laajempiin tiloihin muutti ledioptiikan osaaja Ledil. Yritys on 15 vuodessa kasvanut kahden perustajan startup-yrityksestä yli 130 henkeä työllistäväksi  alansa markkinajohtajaksi.

Vuonna 2002 perustettu Ledil on ledioptiikan tuotekehittämiseen ja valmistukseen erikoistunut yritys, joka on ollut kahden viime vuoden ajan ollut Salon kaupungin eniten veroja maksava yritys. Tällä hetkellä Salossa on kaiken kaikkiaan 98 henkeä, kun vastaava luku vuosi sitten oli 79. Kaikkiaan väkeä on yli 130 eri toimipisteissä.

Salon ICT Centerissä sijaitsevassa uudessa toimipisteessä on tilaa lähemmäs 4 000 neliömetriä. Huhtikuussa sinne on sijoitettu hallinto, tuotekehitys, laboratoriotoiminnot sekä logistinen keskus. Keskusvarasto palvelee ensisijaisesti yrityksen Euroopan asiakkaita, unohtamatta kuitenkaan globaalia markkinaa.

Salon keskusvaraston lisäksi yrityksellä on varasto Hong Kongissa ja kesän aikana avataan varasto Pohjois-Amerikkaan vuosi sitten huhtikuussa perustetun tytäryhtiön yhteyteen. Tuotantoa on alihankintana seitsemässä eri tehtaassa, kolmella eri mantereella

”LED-valaisimet ovat valloittamassa perinteisten valaisimien markkinat. Muutos on todellisuutta, jonka myötä LED-markkina kasvaa voimakkaasti joka puolella. Meidän strateginen ratkaisumme tämän teollisen vallankumouksen jälkeen on olla merkittävä alan toimija globaalisti” sanoo toimitusjohtaja Rami Huovinen.

Taustaa

  • Perustamisvuosi 2002, insinöörit Hannu Hukkanen ja Tomi Kuntze
  • Omistus: Ratos Ab 66 prosenttia, loput perustajilla, työntekijöillä ja yrityksen hallituksen jäsenillä.
  • Liikevaihto 2016: 39 miljoonaa euroa
  • Henkilöstömäärä: 133, joista Salossa 98 henkilöä
  • Ledil on voittanut useitapalkintoja, mm. tasavallan presidentin myöntämä kansainvälistymispalkinto vuonna 2014.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!