Elisa ja Nokia testasivat 5G-nopeuden laajakaistaa

Elisa ja Nokia testasivat eilen onnistuneesti kiinteää langatonta laajakaistaa televalmistajan Karakallion kampuksen 5G-testiverkossa. Kokeilussa 5G-radiosignaali välitettiin kuituverkkoon yhdistetystä tukiasemasta suoraan haluttuun rakennukseen.

Elisan ja Nokian testissä 5G-verkon kautta katsottiin VR-laseilla virtuaalitodellisuuskameralla kuvattua metalliyhtye Amorphiksen konserttivideota, mihin 5G-teknologia soveltuu erinomaisesti suuren datanopeutensa ja matalan viiveensä ansiosta.

”Elisan ja Nokian nyt ensimmäisenä Pohjoismaissa testaama uusi kiinteä langaton laajakaista -teknologia mahdollistaa tulevaisuudessa nopeat ja laadukkaat kiinteät laajakaistayhteydet nykyistä kattavammin ja laajemmalle alueelle”, kertoo Elisan laajakaistaliiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Tehty testi on jatkumoa jo tehdyille 5G-testeille, joissa Elisa on testannut muun muassa robottien etäohjauspalvelua, 360-kamerapalvelua, tulevaisuuden huippunopeaa mobiililaajakaistayhteyttä sekä 3,5 gigahertsin taajuutta.

”Testi vahvistaa entisestään Suomen asemaa tulevaisuuden verkkoteknologioiden kärkimaana”, sanoo Nokian matkapuhelinverkkojen globaalista myynnistä vastaava johtaja ja Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!