Samsung Galaxy Unpacked 2024: Älysormuksia Ouran lisäksi muiltakin

Oululainen älysormuksen kehittänyt Oura on samassa uutta kilpailua niin Kiinasta kuin Koreasta. Tänään neljältä Samsung esittelee Galaxy Ring-älysormuksen, joka kisaa suomalaisen Ouran lisäksi kiinalaisvalmistaja Join Chinesen älysormuksen kanssa, jota myydään Suomessa myös Timanttiset Focus Smart-nimellä. Päivitetty 10.7.2024.

Kiinalaisvalmistaja on valinnut älysormukseensa norjalaisen Nordic Semiconductorin nRF52-sarjan nRF52840 Bluetooth LE -järjestelmäpiirin. Sen avulla voidaan toteuttaa riittävästi suorituskykyä pienellä virrankulutuksella. Ja sovittaa helposti myös pienikokoisen älysormuksen sisään WLCSP-sirun.

Kiinalaisen JCRingin elektroniikka- ja anturiratkaisut. Piirinä on norjalaisen Nordic Semiconductorin nRF52840 WLCSP-paketissa.

Piirissä on 64 megahertsin ARM:n Cortex M4 -prosessori liukulukuyksiköllä (FPU, joka jaksaa valmistajan mukaan pyörittää kaikkia sormuksen antureiden tietoja ja algoritmeja.  Sirulla on tietoturvaa suojamassa ARM:n CryptoCell-310 -salauskiihdytin.

Kiinalaisvalmistajan mukaan heidän älysormusratkaisussaan akun kestävyys ja Bluetooth-kantavuuden pitäisi olla parempi kuin vastaavissa tuotteissa, joilla tarkoitetaan varmaan Oura-tuotteita. Niissä on käytetty Infineonin omistaman Cypress Semiconductorin PSoC-piirejä.

Ouran vuonna 2018 julkaistu 2-sarjan sormus pohjautui Cypress PSoC 6 -järjestelmäpiiriin, mutta  vuonna 2021 julkaistun Oura 3:n piiriratkaisuista ei ole laajemmin kerrottu. Verkon ennakkotietojen mukaan tulossa myös uusi neloversio kuluvan vuoden aikana.

Ouran älysormus hyödynsi ainakin 2-versiossa Cypress Semiconductorin PSoC-järjestelmäpiiriä.

Kiinalaisvalmistajan JCRing-älysormus tarjoaa Ouran tavoin  terveydentilan seurantavaihtoehtoja, mukaan lukien V02 max, veren happisaturaatio (SpO2), verensokerin, lämpötilan, sykkeen, sykkeen vaihtelun (HRV) sekä normaalit uni- ja toimintatiedot.

JCRingin toiminta-ajaksi luvataan 14,5–21,5 mAh LiPo-akulla kymmenen päivää tai valmiustilassa 30 päivää.  Käyttäjä voi tarkastella älysormuksen keräämiä tietoja älypuhelimensa JCRing-sovelluksella kuten Ourankin laitteissa. JCRing älysormusta markkinoidaan Suomessa tuotenimellä Timanttiset älysormus Focus Smart. Sitä on saatavana kahdeksan millin leveänä ja 2,9 millin  paksuisena useissa eri vakiosormikoossa.

Samsungin uudet älysormukset ja -kellot.

Uutta kilpailua tuo Samsung, joka järjestää keskiviikkona Pariisissa mobiililaitteiden Galaxy Unpacked -julkistustapahtuman.  Päivitys 10.7.2024: Aloituskuvassa esitellyn uuden Galaxy Ring-älysormuksen lisäksi esiteltiin uusia älykellomalleja sekä päivitetyt versiot isommasta Fold6- ja korutyylin Flip6-puhelmista.

Laajemminkin Samsungin uutuusesittelyissä oli vahva painotus terveystoimintojen lisäksi AI-toiminnoissa ja uudenlaisissa näytöissä. Puhelimissa Samsung tarjoaa jopa seitsemän vuoden päivitystuen. Uudelle titaniumista valmistetulle älysormuksella luvattiin seitsemän päivän akkukesto. Niiden paino on 2,3 grammasta 3,0 grammaan.

Suorittimena älysormuksissa on Samsungin oma viiden ytimen ja kolmen nanometrin teknologialla toteutettu Exynos W1000. Käyttömuistia sormuksessa on kaksi gigatatavua+ 32 gigatavua tallennusmuisti. Samsungin uudet älysormukset tarjoavat 10ATM-luokan vesitiiviyden ja titanium Grade 5 -pintakestävyyden.

Värivaihtoehtoja musta, hopea ja kulta. Sovituspakkauksen avulla voi löytää sopivan koon yhdeksästä kokovaihtoehdosta.  Uusien Galaxy Ring -älysormusten data integroituu Samsung Health-sovellukseen.

Lisää: Ouran älysormukset (LINKKI), Infineonin Cypress PSoC-piirit (LINKKI),  Joint Chinese Ltd:n älysormus (LINKKI), Nordic Semiconductorin nRF52840 (LINKKI), Timanttiset Focus Smart (LINKKI) ja Samsungin ennakkotiedot Galaxy Ring -sormuksesta (LINKKI). Lisää Samsungin 10.7.2024 julkistustilaisuudesta (LINKKI, Youtube)

Päivitetty