Puettavaan elektroniikkaan tehonhallintaa

Puettava elektroniikka tulee olemaan seuraavia kasvualueita. Amerikkalainen Maxim Integrated on esitellyt uuden MAX14720-tehonhallintapiirin, jonka avulla suunnittelijat voivat optimoida puettavien ratkaisujen tehonkäyttöä ja akun käyttöaikaa.

Markkinatutkija Gartnerin mukaan vuonna 2020 myydään 190 miljoonaa puettavaa elektronista laitetta kuntoilun ja terveydenhoidon tarpeisiin. Alue on laajenemassa hyvinvointi- ja sykemittareista kohteen terveydentilaa tai kuntoa laajemmin mittaaviin ratkaisuihin.

Teknisesti uusissa puettavan elektroniikan tuotteissa hyödynnetään mikro-ohjainpohjaisia ratkaisuja, langattomia Bluetooth- ja wifi-yhteyksiä sekä kiihtyvyysantureita ja hyrräsensoreita. Niissä  tarvitaan mys uusia näytönohjaimia, optoelektroniikaa, USB-latausliitäntöjä, pieniä NOR-muisteja sekä uudenlaisilla tehosäätimiä. Niill tulee olemaan amerikkalaisen Maxin Integratedin mukaan merkittävä rooli puettavissa laiteratkaisuissa.

Maximin MAX14720-uutuuspiiriin on integroitu tehokäytön kytkin, lineaarinen teholähde sekä tehokkaat buck-, buck-boost regulaattorit ja valvontaosuus. Piiri on suunniteltu paristokäyttöisiin tai ladattavalla akulla toteutettaviin laitteisiin.

Piirillä on painiketulojen seuranta, tehonkäytön ylös ajon sekvensointi ja jännitesyötön seuranta pienentävät apukomponenttien määrää ja tilankäyttöä. Piiri on saatavissa WLP/25 puolijohdetason pakettina ja sen käyttölämpötilan alueeksi on määritelty -40 – +85 astetta Celsiusta.

Uutuuspiirin lepovirta on kriittinen puettaville sovelluksille, koska se pidentää järjestelmän käyttöaikaa merkittävästi. Sinetöidyssä tilassa pariston virta on vain 120 nanoampeeria. MAX14720 toimii vielä 1,8 voltin paristojännitteellä.

Sähköinen sinetti pidentää valmiin tuotteen varastointiaikaa pitämällä pariston tai akun kytkemättömänä ennen aloituskäynnistystä. Samalla se mahdollistaa täysin suljetun koteloinnin.

Lisää tietoa uutuuspiiristä Maxim Integrated Productsin Max14720:n tuotesivulta.
MaximIoT2