Kaapelisarjavalmistajalle yhteisyritys Kiinaan

Kaapelisarjoja valmistava PKC Group on sopinut yhteisyrityksen perustamisesta kiinalaisen hyötyajoneuvoja tekevän Anhui Jianghuai Automobilen kanssa. Uusi yritys vetää yhteisyritykseen myös ulkoistetun johdinsarjatoiminnan.

Yhteisyritys kattaa koko JAC konsernin nykyisen johdinsarjaliiketoiminnan ja tarkoituksena on vähitellen ottaa haltuun myös muu tällä hetkellä ulkoistettu johdinsarjaliiketoiminta.

Yhteisyritys kasvattaa suomalaisyrityksen Kiinassa sekä keskiraskaiden että raskaiden kuorma-autojen segmenteissä viisi prosenttiyksiköllä ja laajentaa liiketoimintaa linja-autoihin, kevyisiin kuorma-autoihin, pakettiautoihin, lava-autoihin ja muunlaisiin kevyisiin ajoneuvoihin.

Kiinalaisosapuolen johdinsarjaostot ovat olleet vuosittain noin 1000 milj. renminbiä eli noin 140 miljoonaa euroa vuodessa. Osapuolien tarkoituksena on kehittää yhteisyrityksestä JAC konsernin pääasiallinen johdinsarjatoimittaja.

Yhteisyritys tulee toimittamaan täydet suunnittelu & kehitys, valmistus- ja sekvenssitoimituspalvelut JAC konsernin yhtiöille. Puoliksi omistettu yhteisyritys sijoittuu Hefein kaupunkiin, Anhuin provinssiin Kiinassa.

TAUSTAA: PKC Group tausta on Nokian vuonna 1969 Kempeleeseen perustamassa Pohjolan Kaapelin tehtaassa. Yhtiö toimi myöhemmin nimillä Nokia Kaapeli ja Nokia Kaapelisarjat. Vuonna 1994 toiminta siirtyi yrityksen silloisella johdolle ja Helsingin pörssiin yritys listattiin vuonna 1997. Yritys on tehnyt vime vuosina useita yritysostoja ja laajentunut erityisesti Aasiaan.

Kuva: PKC Group