Video: Pyöräilijälle uudenlainen turvatyyny

Ruotsalaisen Hövdingin pyöräilykypärä sisältää turvatyynyn onnettomuustilanteita varten. Kypärä muuttuu kolarissa kaulurista koko pään suojaavaksi kypäräksi. Katso nettivideolta miten älykypärä toimii.

Ruotslainen Hövding on pyöräilukauluri, jonka sisällä oleva turvatyyny aktivoituu ja avautuu kolaritilanteessa hetkessä pään ja niskan suojaksi.

”Tekniikka perustuu auton turvatyynyihin eli kaulurissa on repeytymissaumat, joiden alta huppu singahtaa törmäyksessä pyöräilijän pään, kaulan, niskan ja jopa kasvojen suojaksi, tuotetta maahantuovan Helkama Veloxin tuoteryhmäpäällikkö Janne Vanttaja kertoo.

Ruotsalaisen vakuutusyhtiö Folksam testissä Hövding tarjosi kolme kertaa paremman iskunvaimennuksen parhaisiin, perinteisiin kypäriin verrattuna. Turvatyyny aukeaa onnettomuustilanteessa 0.1 sekunnissa.

Kypärän akku ladataan USB-liitännän kautta. Tuote on CE-merkitty eli se täyttää EU:n turvallisuusstandardit. Tuotetta on saatavilla kolmessa eri koossa ja jopa eri värisin kuosein.

VIDEO: Näin toimii pyöräilijän kypäräturvatyyny (LINKKI, video)

KAAVIO: Näin kypäräturvatyynyt aktivoituu, The Times,  (LINKKI)

Päivitetty otsikkoa 8.4.2016 klo 8.53