Näyttöseinä ottaa sinusta kuvan

Museon näyttöseinä tai kadulle sijoitettu mainostaulu voi ottaa sinusta selfien ja liittää sen osaksi näytöllä olevaa vanhaa valokuvaa tai mainosta. Reaaliaikaista kuviin liittämistä on tehty aikaisemmin, mutta ei näin interaktiivisesti ja saumattomasti.

VTT:n kehittämä uudenlainen Selfie-seinän toiminta perustuu syvyyssensoriin, jonka avulla katsoja tunnistetaan näytön edestä ja erotetaan taustasta siten, että hänet voidaan liittää osaksi näytön kuvaa. Katsoja voidaan sijoittaa myös kuvan etualalla ja taustalla näkyvien elementtien väliin.

Ensisijaisesti SelfieWall-sovellus sopii viihteelliseen käyttöön tarjoten mahdollisuuden olla leikillisessä vuorovaikutuksessa esitetyn sisällön kanssa. Selfie-seinän käyttö on viihteellinen ja yllättäväkin tapa kiinnittää katsojan huomio ja tarjota perinteiseen digitaaliseen markkinointiin ja informaatioon lisäarvoa mainostajalle.

Sovelluksesta on hyötyä, kun esimerkiksi messuosaston tai ulkomainoskampanjan sisällöstä halutaan interaktiivinen, kiinnostava ja helposti lähestyttävä. Messuilla asiakas voi kulkea näytön ohi ja huomata esimerkiksi olevansa kuussa.

Jäädessään ihmettelemään ja leikkimään näytön kanssa, katsojasta otetaan kuva. Tämän jälkeen hän saa halutessaan kuvan itselleen ja voi jakaa sen sosiaalisessa mediassa. Samalla brändi voi tarjota kuluttajalle jakamissivustolla vaikkapa kupongin, joka ohjaa hänet brändin messuosastolle.

Sovellus on helposti käytettävissä minkä kokoisen näytön kanssa tahansa erilaisissa sisäympäristöissä. Tähän mennessä sovellusta on käytetty pääosin museoissa ja mainonnassa, esimerkiksi Merikeskus Vellamossa, Ateneumissa, Helsingin Kulttuuritalolla ja Tikkurilan messuosastoilla.

VTT:n SelfieWallin kehitys lähti liikkeelle Tekesin Miracle-tutkimushankkeesta. Lähtökohdat konseptille saatiin yhteisestä ideoinnista Kotkan Merikeskus Vellamon kanssa. Museoversiota on kehitetty yhdessä Vellamon lisäksi Kymenlaakson ja Suomen Merimuseoiden kanssa. Markkinointiversiota kehitetään EIT Digital -projektissa Street Smart Retail yhdessä Nokian ja mFabrik Oy:n kanssa.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016