Suorituskykyisiä tehomuuntimia

Vicor tuo tarjolle kaksi uutta vakavoitua buck-boost -tyyppistä tehomuunninta Cool-Power ZVS Regulator -sarjaan. Niiden hyötysuhde voi olla yli 97 prosenttia.

Perinteisten kiinteästi hakkuroivien buck-boost tehomuuntimien haittana ovat Vicorin mukaan olleet kytkentähäviöt ja niissä esiintyy myös hyötysuhteen heikkenemistä silloin kun muunnin toimii korkean jännitteen tulosta ja laajemmalla dynaamisella alueella. Uudet tehomuuntimet toimivat yhden megahertsin hakkuritaajuudella.

Uudet Cool-Power tehomuunninyksiköt sisältävät Vicorin patentoidun korkeataajuisen nollajännitekytkentä (ZVS) teknologian ja niissä on luokkansa parhaimpia hyötysuhteita, tehotiheyksiä ja suorituskykyä. Vakavoiden jopa 150 wattia yli 97 prosentin hyötysuhteella.

ZVS Buck-Boost regulaattorit minimoivat valmistajan mukaan kytkentähäviöitä ja ylläpitävät hyvää hyötysuhdetta yli määritellyn tulojännitealueen. Ja samalla voidaan käyttää korkeita taajuuksia parantamaan tehotiheyttä ja nopeaa dynaamista vastetta linja- ja kuormatransienteille.

Molemmat PI3741-0x muuntimet toimivat laajalla tulojännitealueelle 21-60 VDC ja termisesti adaptoituvassa 10 mm x 14 mm x 2,5 mm SIP (System-in-Package) -kotelossa. Käyttölämpötila-alue -40 °C – 125 °C ja ne vaativat vain vähän muita ulkoisia komponentteja teholähdetoteutuksiss.

PI3741-00 tarjoaa käyttäjän määriteltävissä olevan lähtöjännitteen välillä 21-36 V DC kun taas PI3741-01 tukee korkeampia lähtöjännitteitä välillä 36 – 54 V DC. Niissä on suojaustoiminnot ja virtaa voidaan jakaa yksijohtimisena rinnankäytössä. Vicorilla on tarjolla muuntimille analysointi- ja simulointityökaluja verkossa.

LISÄÄ: Vicor (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa