Laajakaistakisa kovenee – Elisa ja pienet voitokkaita

Laajakaistapalveluissa tekniikka on jo hyvin ajan tasalla mutta asiakkaat eivät, toteaa EPSI Rating selvityksissään. Yksityis- että yritysasiakkaista oltiin tyytyväisimpiä Elisan liikkuvaan laajakaistaan, mutta kiinteissä, pienet toimijat ottivat parhaimmat palvelupisteet.

Pohjoismaissa ja Englannissa toimivan EPSI Ratingin vuosittain tekemä Laajakaista-tutkimus tutkii asiakkaiden tyytyväisyyttä sekä kiinteään että liikkuvaan laajakaistaan. Suomessa Elisa voitti yksityisasiakkaat parantamalla laajakaistapalveluita tasaisesti.

”Tekniikkaan, kuten laitteiden laatuun, verkon nopeuteen ja käyttövarmuuteen ollaan yleisesti tyytyväisiä. Erot operaattoreiden välillä tulevat enemmän palvelusta, kuten aloitteellisuudesta sekä asiakkaiden ajan tasalla pitämisessä sekä hinnoittelusta, joissa on parantamisen varaa. Sekä kiinteää laajakaistaa että liikkuvaa laajakaistaa koskevat valitukset ovat vähentyneet toimialalla edellisvuodesta”, kertoo EPSI Ratingin toimitusjohtaja Tarja Ilvonen.

Viime vuoden ykkönen DNA (73,2) putosi täpärästi kakkoseksi liikkuvan laajakaistan palveluissa, vaikka asiakastyytyväisyys pysyi edellisvuoden tasolla. Myös kiinteän laajakaistan palveluissa DNA (70,6) joutui taipumaan Elisalle.

Sonera (liikkuva laajakaista 70,7 ja kiinteä laajakaista 68,6) on menettänyt asemiaan kaikilla tutkituilla osa-alueilla. Soneralla oli selvityksessä laajakaistapalveluiden kuluttaja-asiakkaiden mielessä heikoin imago, koettu palvelunlaatu sekä vastine rahalle.

Sonera päihittää Elisan vain kiinteän laajakaistan koetussa tuotelaadussa, ja se on pystynyt pitämään liikkuvan laajakaista asiakkaista kiinni DNA:ta paremmin.

Yritykset tyytyväisimpiä pienten operaattoreiden kiinteään laajakaistaan sekä Elisan mobiiliin.  ”Yritysten kiinteissä laajakaistapalveluissa pienempien paikallisten operaattorien ryhmä vei voiton etenkin tuotelaadun ansiosta’’, kertoo Tarja Ilvonen.

EPSI Ratingin Laajakaista 2016 -tutkimukseen Norstat Finland haastatteli 1103 Suomessa asuvaa 18–79-vuotiasta yksityisasiakasta, sekä 909 yritysasiakasta. Puhelinhaastattelut tehtiin 7.9.-21.10.2016.

LISÄÄ:  Laajakaista 2016 -yhteenveto (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639