Kehityspaketti EtherCAT-liitäntään

Piirivalmistaja Renesas on julkistanut teollisuuden EtherCAT verkkoihin sopiva SoC-järjestelmäpiirin ja kehityspaketin, joiden avulla voidaan toteuttaa EtherCAT-liitäntä automaatiolaitteisiin aikaisempaa nopeammin.

Alkuaan saksalaisen Beckhoffin kehittämä EtherCAT on kasvava reaaliaikainen Ethernet-verkkotekniikka ohjaus- ja valvontaratkaisuihin. Renesasin EC-1 SoC-piiri on suunniteltu esimerkiksi älykkäiden I/O-moduulien toteutukseen. Renesasin Soc-piiri on EtherCAT Technology Groupin sertifioima.

Omien automaatiolaitteiden tuotekehitystä varten on tarjolla kehitys-I/O-kortti, ruotsalaisen IAR Systemsin ohjelmistot, dokumentointi, sekä valmiit piirikaaviot. EC-1 perustuu ARM:n 150 megahertsin Cortex-R4-prosessoriin. Piirillä on integroitua RAM-muistia ja EtherCAT Slave Controller (ESC). Cortex-R4 sopii nopeaan keskeytysten hallintaan reaaliaikaisissa sovelluksissa.

Liitettävyys on todennettu isäntälaitteiden kanssa noin kymmenen EtherCA-laitevalmistajan kanssa.

LISÄÄ: Renesas (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

EtherCAT-käyttäjäjärjestö ETG EtherCAT Technology Group (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639