Teleoperaattorit varautuvat 5G-bisneksiin

Teleoperaattorit hakevat verkkovalmistaja Ericssonin kyselyn mukaan 5G-tekniikan myötä kasvua IoT:stä ja uusista yhteistyömalleista. Kyselyyn vastasi 50 päättäjää 29:stä 5G-verkkoihin valmistautuvasta yrityksessä ympäri maailmaa.

Tulevaisuudessa 5G-tekniikan kaupallistaminen tuo kyselyn mukaan operaattoreille uusia mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa uusien palveluiden avulla. Potentiaalisia tulojen kasvualueita ovat muun muassa yhteistyöhankkeet ja IoT-ratkaisut.

Vaikka perinteisesti kännykkäkuluttaja on ollut mobiilioperaattorien päähuomion kohteena, suuri enemmistö vastaajista kertoi 5G:n kaupallistamisen tarvitsevan myös yritysasiakkaille kehitettäviä palveluja ja tulomalleja. Siihen operaattorit tarvitsevat uusia kumppanuuksia.

Palveluiden tuottamiseen on tulossa uudenlaisia yhteistyömalleja. Tämä ilmenee ruotsalaisyhtiön 5G Readiness Survey –kyselystä. Kyselyssä selvitettiin mobiilioperaattoreiden suunnitelmia 5G:n saapuessa markkinoille.

Tulevaisuus näyttää miten 5G-bisneksen muutokset tulevat näkymään teleoperaattoreiden lisäksi verkkovalmistajien toimissa. 5G kiinnostaa kasvualueena kaikkia Ericssonista Nokiaan ja Huaweihin. Uusia alueita voidaan katsastaa jo runsaan kuukauden päästä Barcelonassa järjestettävässä Mobile World -tapahtumassa.

LISÄÄ: Mobile World 2017 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016