Lääkäri2017: Virtuaalitekniikka tulee leikkaussaleihin

Tänään päättyvillä lääkäripäivillä esitellään palveluiden ja lääkkeiden lisäksi myös uusinta virtuaalitekniikkaa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi leikkaussalien suunnitteluun ja parempien käytäntöjen hakemiseen. Myös koulutuksessa virtuaalitekniikalla tulee olemaan roolinsa.

Virtuaalitekniikka tulee yleistymään leikkausoperaatioiden suunnittelussa. Tapahtumassa turkulainen Ade esitteli virtuaalitodellisuuteen perustuvaa ratkaisuaan. Yritys on tehnyt aiemmin vastaavia visualisointiratkaisuja teollisuuteen ja rakentamiseen.

Turkulaisyritys demosi osastolla magneettikuvien kautta rakennettuja VR-sovelluksiaan. Yritys kokeilee myös lisätyn todellisuuden AR-sovellusten tekemistä Microsoftin HoloLens-silmikon (kuvassa) avulla.

Lääkäri2017-tapahtumassa oli uutena myös DigIT Pop-up -alue, jossa esiteltiin erveysteknologian suomalaisyrityksiä ja lääketieteen digiratkaisuja. Alue tarjosi tapahtumaan osallistuneille lääkäreille näköalapaikan katsoa tulevaisuuteen ja visioida, millaisessa teknologisessa ympäristössä työtä tehdään muutaman vuoden kuluttua.

DigIT-osastolla oli esillä startup-yritysten lisäksi myös isompiakin alan toimijoita ja sopimusvalmistajia.  Esimerkiksi alan jätti eli Suomen GE esitteli Vallilassa toimivaa terveysteknologia-alan kasvuyritysten kampustaan ja sopimusvalmistaja Innokas Medicalin Tiina Kotipalo, kertoi viranomaisvaatimusten soveltamisesta lääkintälaitteen suunnitteluun ja valmistukseen.

Tänään perjantaina on DigIT-osuudessa vielä alan teknologiayritysten esittelykooste. Mukana on esimerkiksi suomalainen Mobidiag, joka esittelee ratkaisujaan infektiotautien diagnostiikkaan sekä taisteluun antibiooteille vastustuskykyisiä taudinaiheuttajia vastaan.

LISÄÄ:  Lääkäri2017-tapahtuman DigIT-ohjelma (LINKKI)

Kuva: Suomen messut / Markku Ojala

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016