Bittium kasvoi – hakee lisää ostettavaa

Elektrobittinä aiemmin tunnettu elektroniikkatalo Bittium kasvatti liikevaihtoaan viime vuonna 13 prosenttia 64,2 miljoonaan euroon ja liiketulos parani hieman. Tietoliikenteen alavireisyys laittaa Bittiumin hakemaan kasvua omista tuotteista ja yritysostoista.

Erityisesti elektroniikan suunnittelupalveluiden liiketoiminta kehittyi positiivisesti turvallisuus ja erikoisterminaalituotteisiin liittyvien kehityspalveluiden kysynnän ansiosta. Tietoliikenteen yleinen alavireisyys silti rassasi myös Bittiumia.

’’Markkinoiden luonteen ja hitaan kehityksen takia emme kuitenkaan saavuttaneet viime vuonna tuoteliiketoiminnan kasvutavoitteita’’, sanoo Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Bittium on panostanut omien tuotteiden suunnitteluun ja laajentanut myös terveydenhuollon teknologiaan yritysosotoin.  Bittium on tulosjulkistuksen mukaan valmis investoimaan uusiinkin yritysostoihin.

Bittium on aiemmin ilmoittanut tavoittelevansa 10 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua. Yhtiö ei kuitenkaan usko voivansa saavuttaa liikevaihdon kasvuun ja liikevoittotasoon asetettuja tavoitteita vielä vuonna 2017. Syy tähän on ”merkittävän tietoliikenneasiakkaan” yhteistyön päättyminen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016