Tätä on odotettu: Uusi 3D-tulostusopas

3D-tulostus eli lisäävä valmistus on viimeisten vuosien aikana yleistynyt nopeasti Suomessa. Sen kaikkia mahdollisuuksia ei kuitenkaan vielä tunneta erityisest pk-sektorin yrityksissä. Siksi tutkimuskeskittymä Dimeccin verkossa julkaisema 3D-tulostusopas on enemmän kuin tarpeen.

3D-tulostusta ei käytetä enää vain prototyyppien valmistamiseen vaan yhä enemmän suomalaisen teollisuuden suorassa tuotantokäytössä osana yrityksen valmistusprosessia. Lisäksi harrastuskäytössä 3D-tulostimia on laajalti käytössä kirjastoista erilaisiin opinahjoihin.

3D-tulostuksen edut ovat ilmeiset myös pk-sektorin yrityksille. Kolmiulotteinen tulostus valmistus mahdollistaa muun muassa monimutkaisten paljon työstöä vaativin kappaleiden valmistamisen nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Suomalainen Dimecc-tutkimusyhteisö on nyt toteuttanut verkosta luettavan 3D-tulosoppaan osana Manu-tutkimusohjelmaa. Uusi opas tarjoaa käytännönläheistä tietoa 3D-tulostuksen hyödyntämiseksi teollisuudessa. Mukana on myös linkit neljään muuhun 3D-tulostamisen englanninkieliseen oppaaseen.

LISÄÄ: 3D-tulostuksen suunnittelu ja päätöksenteko-opas yrityksille, Dimecc 2017 (LINKKI, pdf, 42 s.) ja 3D-tulostusasiaa (mm. työterveyslaitoksen 3D-ohjeet) Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Aalto 3D ja Nordic 3D Expo (Tapahtuma järjestetään uudelleen 9.-20.5 Vantaan Energia-areenalla (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016