Terveysteknologian innovaattorit koolla

Pohjoismaiden suurin terveysalan startup- ja innovaatiotapahtuma on meneillään Helsingissä. Mukana on tuhat terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijaa ja kehittäjää 35 eri maasta.

Tapahtuman pääteemoja ovat teknologian, geenien ja lääketieteen yhdistäminen kohti personoitua terveydenhoitoa ja terveempää väestöä. Iskusanoja ovat Big Data, Blockchain, IoT, VR, AR ja robotiikan mahdollisuudet terveydenhoidossa.

Yksi kiinnostavimpia puhujista oli eilen kirurgi Rafael Grossmann, joka on ensimmäinen henkilö, joka on tehnyt leikkauksen Googlen virtuaalilaseilla. Puheiden lisäksi tapahtumassa järjestetään runsaasti paneelikeskusteluja, työpajoja ja demoja.

Nokialta tapahtumassa oli mukana Kiti Müller ja Tekesistä digijohtaja Pekka Sivonen (kuvassa), joka kertoi 5G:n ja muiden uusien digiteknologioiden mahdollisuuksista tulevaisuuden sairaaloiden avuksi. Myös IBM:n Watson ja Microsoft olivat mukana.

Muita teemoja ovat terveysteknologia ja naiset, digitaalinen terveys työssä, suorituskyvyn parantaminen sekä tutkijoiden ja terveydenhuollon ammattilaisten muuttuminen yrittäjiksi.

Puhujia kaksipäiväisessä tapahtumassa on  lähes 80 ja näyttelyosuudessa 70 terveysteknologian yritystä tuotteineen. Upgraded Life Festival jatkuu vielä tänään Biomedicumissa Helsingissä.  Järjestäjänä on HealthSPA, joka on suomalainen terveysalan startup-yritysten yhteisö.

LISÄÄ: Tapahtumasta lisää kuvia  HealthSPA:n twitter-sivulla (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017