5G-liittymiä vuonna 2022 puoli miljardia

5G-standardointityön vauhdikkuus mahdollistaa laajempimittaiset kokeilut ja käyttöönotot vuonna 2019, uskoo Ericsson monien muiden teletoimijoiden kanssa. Vuonna 2022 maailmassa odotetaan olevan jo puoli miljardia 5G liittymää, arvioidaan Ericssonin Mobility-raportissa.

”Vuonna 2022 valtaosa – 90 prosenttia – kaikista liittymistä on mobiililaajakaistaliittymiä. Tällä hetkellä osuus on maailmanlaajuisesti 53 prosenttia. Viestintäviraston mukaan Suomessa laajakaistaisten liittymien osuus oli jo vuoden 2016 lopussa 88 prosenttia”, kertoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Ericsson esitteli helmikuussa 5G-pilottiaan Scanian kanssa Barcelonan Mobile World-messuilla.

Tulossa oleva 5G-teknologia ei ainoastaan tee mobiililaajakaistoista nopeampia, vaan se mahdollistaa kokonaan uusia verkon käyttökohteita. Verkkoon voidaan kytkeä valtavat määrät laitteita ja myös taata sovellusten kriittinen toimintavarmuus esimerkiksi liikenteessä.

Esimerkiksi Ericsson on testannut yhdessä Scanian kanssa Ruotsissa itseajavia joukkoliikenteen busseja 5G-teknologian avulla. Kokeilussa kiinnitettiin erityistä huomiota reaaliaikaisten ajoneuvojen turvallisuuden etävalvontaan.

Esimerkiksi videosignaalin vastaanottaminen hallintakeskukseen mahdollisimman lyhyellä viiveellä on elintärkeää, jotta liikenteessä vältytään vaaratilanteilta.

TAUSTAA: Ericsson Mobility Report on puolivuosittain julkaistava katsaus, jossa paneudutaan mobiilin verkkoliikenteen ja verkottuvan maailman tilaan ja tulevaisuuteen. Uusimmassa raportissa katsotaan viiden vuoden näkymää mobiiliverkkojen kehityksessä. Ennusteet perustuvat Ericssonin jatkuvaan tutkimustyöhön ja aikaisempien vuosien lukuihin.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017