IoT tulee työkoneisiin – Hydroline laajentaa

Siilinjärveläinen Hydroline rekrytoi syksyn aikana kymmeniä henkilöitä laitetuotantoonsa. Uusinta tuotteistoa on IoT-tekniikkaan pohjautuva ennakoivan kunnonvalvonnan LEO. Siinä hyödynnetään Bluetoothia ja pilvipalvelua.

Suomalainen konepajateollisuus aikoo uusitua entistä voimallisemmin ja olla mukana digitaalisessa muutoksessa. Dimecc-tutkimusyhteisön lisäksi yksi esimerkki on perheyritys Hydroline, joka aikoo rekrytoida syksyn mittaan Siilinjärven tehtaalle 40 henkilöä.

Hydroline tekee räätälöitäviä, liikkuvassa kalustossa käytettävia hydrauliikkatuotteita. Asiakaskuntaan kuuluu liuta teollisuusjättejä kuten Agco, Bronto Skylift, Cargotec, John Deere, Normet ja Sandvik.

’’Myyntimme kasvaa vahvasti ja tällä hetkellä näyttäisi, että meidän tulee kasvattaa tuotannon kapasiteettia ensi vuoteen mennessä yli 40 prosenttia. Myös Puolan tuotantolaitoksemme kiinteistöä laajennetaan ja myyntiin rekrytoidaan lisävoimaa vielä tämän vuoden puolella, kertoo Hydroline Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laakkonen.

Yhtiön tuoteportfolion uutuus on digitaalisen IoT-teknologiaan pohjautuva ennakoivan kunnonvalvonnan konsepti LEO (Lifecycle Efficiency Online).  ’’Uskoisin, että jo vuonna 2020 IoT-ulottuvuuden omaavat tuotteet näyttelevät erittäin merkittävää osuutta liiketoiminnastamme, Laakkonen kertoo.

Yhtiö työllistää noin 250 työntekijää ja Puolan tehtaalla parikymmentä. Liikevaihto vuonna 2016 oli 36,6 miljoonaa euroa ja kuluvalle vuodelle ennakoidaan noin 20 prosentin kasvua. Kesällä pk-yrityksiin keskittyvä pääomasijoitusyhtiö Juuri Partners investoi siilinjärveläisyhtiöön. Yhtiö tekee tuotekehitysyhteistyötä asiakkaidensa kanssa ja kehityshankkeita yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!