Piiriohjelma muuttui täysin ilmaiseksi

Australialainen piiriohjelmien kehittäjä Altium on ostanut pilvipohjaisen elektroniikan  Upverter-suunnitteluympäristön. Samalla palvelu muuttui kokonaan ilmaiseksi. Upverter-palvelua aiotaan kehittää erillisenä tuotteena.

Upverter-palvelun tarjoaa webbipohjaista elektroniikan piirikaavioiden ja piirilevyjen suunnittelutyökalua, joka on ollut muun muassa monien avoimen laitteiston projektien käytössä. Upverterin pyrkii yhdistämään tuotesuunnittelu niin elektroniikan kuin koteloinnin osalta, ohjelmiston tuottaminen sekä valmistustuksessa tarvittavan dokumentaation tekeminen.

Upverter on tarjonnut rajoitettua palvelua ilmaiseksi ja laajempaa maksullisena. Jatkossa kaikki Upverterin toiminnot on saatavissa ilmaisena.

Yrityksen ostanut Altium uskoo että elektroniikkasuunnittelu tulee perustumaan tulevaisuudessa pitkälle ilmaisiin yhteistyötä tukeviin työkaluihin. Rahaa tehdään sitten oheispalveluiden avulla.

Altium osti vuonna 2015 elektroniikan datalehtiä ja saatavuustieoa verkossa ilmaiseksi kokoavan Octopart-palvelun. Upverterin ostaminen on jatkoa Altiumin suuntautumisessa yhä enemmän pilvipalveluiden suuntaan.

LINKKI:  Upverter (LINKKI), Altium (LINKKI), Octopart (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!