IoT Forum: Yhteistyö vie Suomen 5G-aikaan

Telian Suomen teknologiajohtaja Jari Collin julkisti tänään Helsingissä järjestetyssä IoT Forumissa uudenlaisen 5G Finland-verkoston. Kumppaneita ovat Nokia ja Tekes, mutta 5G Finland on avoin kaikille suomalaisyrityksille ja –yhteisöille.

5G ja esineiden internet mullistavat yritysten tuotantoprosesseja, palveluita ja koko yhteiskunnan infrastruktuuria. Teleoperaattori Telia kutsuu edelläkävijäyrityksiä ja –organisaatioita yhteiseen verkostoon viemään Suomea 5G-aikaan. 5G Finland –verkoston tavoitteena on luoda ja pilotoida loppukäyttäjille hyödyllisiä sovelluksia ja palveluita, joita uudistuva teknologia mahdollistaa.

”Haaste koskee yhtä lailla teollisia toimijoilta, julkishallintoa sekä startup- ja tutkimusyhteisöjä. 5G mahdollistaa täysin uusia palveluita ja liiketoimintamalleja, ja tarvitsemme parhaat osaajat mukaan talkoisiin, jotta saamme täyden hyödyn 5G:stä”, sanoi Telian teknologiajohtaja Jari Collin.

Suomessa on tehty laajalti vahvaa 5G-lehitystä laitevalmistajista operaattoreihin ja korkeakoulumaailmasta tutkimuslaitoksiin. Myös Nokia lähtee Nokian osakkuusjohtaja Susanna Patjan mukaan innoissaan mukaan 5G Finland -verkostoon.

”Suomi on globaali johtaja 5G-tutkimuksessa ja -kehityksessä. Tekes on ollut vahvasti mukana tukemassa suomalaista 5G-tutkimus- ja kehitysekosysteemiä, josta näkyvin kokonaisuus on 5G Test Network Finland”, sanoo Tekesin 5thGear-ohjelmapäällikkö Mika Klemettinen.

5G Finland –verkoston kumppanit pääsevät ensimmäisenä kokeilemaan ja hyödyntämään uusinta verkkoteknologiaa ja päätelaitteita. Nokian Espoossa sijaitseva 5G-tutkimuslaboratorio on mukana hankkeessa, ja Maria 01 –startup-yhteisö tuo vireän kasvuyritysverkoston mukaan yhteistyöhön. Myös Telian uusi palvelinkeskus tukee 5G-palveelujen kehittämistä.

LISÄÄ: 5GFinland (LINKKI) ja 5G Test Network Finland (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017

Tunnisteet