DC/DC-ohjain neljällä kytkimellä

Linear Technologyn LTC3777 on  uusi 150 voltin neljän kytkimen synkronisen buck-boost DC/DC -ohjain. Piiri  pystyy tuottamaan säädettyä lähtöjännitettä joko yli, alle tai syöttöjännitettä vastaavasti. Linear Technology on nykyisin osa Analog Devices -yhtiötä.

Uutuuspiiri toimii 4,5 – 150 voltin jännitealueella syöttöjännitteellä tai tulolla, jolla on jyrkät jännitemuutokset. Siinä ei tarvita ulkoista ylijännitesuojaa. Jotta vältettäisiin sisäinen tehohäviö suurilla tulojännitteen sovelluksilla, LTC3777:n on integroitu pienen lepovirran tehokas hakkuri esijännitteen lähde sisäiseen tehonkulutukseen.

LTC3777:n lähtöjännite voidaan asettaa 1,2 voltista 150 volttiin. Lähtövirrat voivat olla kymmeniä ampeereita ulkoisista komponenteista riippuen. Lähtötehoa 500 wattiin asti voidaan toimittaa yhdellä piirillä. Korkeampia antotehoja voidaan saavuttaa useita piirejä rinnakkain käyttämällä.

Uuden LTC3777: n 1,5 ohmin N-kanavaiset MOSFET-porttiohjaimet voidaan säätää kuudesta voltista kymmeneen voltiin, joka  mahdollistaa logiikkatason tai standardikynnyksen MOSFET:ien käytön.

LTC3777 käyttää sille muokattua virtamuotoista ohjausarkkitehtuuria vakiotaajuuksisille buck-, boost- tai buck-boost-tiloissa. Käyttötaajuus voidaan synkronoida ulkoiseen kelloon 50 kHz:stä 600 kHz:iin, kun taas syötön/annon vakiovirta silmukka tukee akun varausta ja ylikuormitussuojausta.

Lisäominaisuuksia ovat saumattomat siirrot käyttöalueiden välillä, power good – antoännitteen valvonta, säädettävä pehmeäkäynnistys ja tulon ylijännitesulku sekä antojännitteen katkaisu sammutuksen aikana. LTC3777 on saatavana 48-nastan e-LQFP-paketissa. Laajennetut ja teolliset versiot ovat saatavilla -40 … 125 C-asteelle.

LISÄÄ: Analog Devives – Linear-tuotteet (LINKKI), tuotetieto ja koekortti (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)