Ikoninen moottoripyörämerkki suuntaa sähköpyöriin

Harley-Davidson julkisti eilen kasvusuunnitelmansa, jonka osana yritys tarjolle ensi vuonna myös  sähkömoottoripyörät. Kuvan LiweWire-mallin rinnalle tulee vuonna 2020 myös kevyempiä sähköpyöriä.

Harley-Davidson tuo ensi vuoden aikana sähkömoottoripyörämallistonsa ensimmäisen pyörän. Samalla se on ensimmäinen Harley Davidsonin niin kutsutun “Twist and go” -malliston kytkimetön pyörä. Projekti sai alkunsa vuonna 2014 tehdystä prototyypistä.

“Suuntaamme eteenpäin samassa hengessä, joka motivoi perustajiamme vuonna 1903’’, sanoi kasvuohjelman julkistustilaisuudessa Harley-Davidsonin toimitusjohtaja Matt Levatich.

Ensimmäinen sähköpyörä LiveWirelle saa vuonna 2022 jatkoa kevyemmistä sähköpyöristä. Ne ovat ketterämpiä ja sopivat hyvin kaupunkiliikenteeseen.

Tulevista sähköpyöristä huolimatta Harley-Davidson tuo moottoripyörätuotteita kaikissa muissakin segmenteissä, hintatasoilla, voimanlähteissä, kuutiotilavuuksissa kuin ajotyyleissä. Sähköpyörillä yritys varmistelee muutosta, joka on tulossa myös autoteollisuudessa.

Alla on kuvia kehitteillä olevista kevyemmistä sähköpyöristä. Kyse on vielä muotoilututkielmista. Tuotantoon uudet sähköpyörät ovat tulossa vuonna 2022.