Samsungilta ensimmäinen 5G NR-kännykkäpiiri

Samsung on esitellyt ensimmäisen 5G NR-modeemipiirinsä. Exynos Modem 5100 luvataan nopeuttavan 5G-tuotteiden kehittämistä. Jo aiemmin Qualcomm on esitellyt oman 5G-piirinsä ja myös Intel ja Huawei ovat tulossa omilla 5G-ratkaisuillaan.

Samsungin Exynos Modem 5100 on 5G-modeemi, joka tukeutuu 3GPP:n Release 15 (Rel.15) 5G New Radio (5G-NR) -standardimääritykseen. Piiri toteutetaan kymmenen nanometrin prosessilla.

’’Exynos Modem 5100 täyttää ensimmäisenä uusimmat 3GPP-standardit”, sanoo Samsungin järjestelmäpiiripuolen vetäjä Inyup Kang.

Exynos 5100 tukee 3GPP: n 5G-standardin 6 GHz- että millimetrialueen mmWave-taajuuksia, kuten myös aiempia GSM/CDMA-, WCDMA-, TD-SCDMA-, HSPA- ja LTE-tekniikoita. Piiri voi hyödyntää 256-QAM-tekniikkaa alle kuuden gigahertsin ja 64-QAM-rakennetta mmWave-taajuuksilla.

Modeemi tarjoaa tiedotteen mukaan vauhdiksi  enintään kaksi gigabittiä sekunnissa (Gbps) alle kuuden gigahertsin ja mmWave-asetuksissa kuusi gigabittiä sekunnissa. Yhteys voidaan varmistaa myös 4G-verkoissa, joiden vastaanottonopeus voi olla 1,6 gigabittiä sekunnissa.

Samsung on jo testannut uutuuspiiriin perustuvalla protolaitteella (OTA) 5G-NR datapuheluita.  Yritys kertoo olevansa tiiviissä yhteistyössä useiden matkapuhelinoperaattorien ja yhteistyökumppaneiden kanssa piirin hyödyntämiseksi.

Samsung aikoo tuoda ensimmäiset piirit ja ratkaisut tarjolle kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Lisää: Samsungin 5G-Exynos-5100-tietoa (LINKKI) ja 5G-tuotetietoesite (LINKKI, jpg)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!