MWC Americas: Ericsson nopeuttaa 5G-verkkojen käyttöönottoa

Ericsson laajentaa 5G-teknologia-alustaansa uusilla tuotteilla ja mahdollistaa näin operaattoreille nopean tavan ottaa uudet verkot käyttöönsä. Uudet tuotteet ovat esillä ensi kertaa tänään Los Angelesissa alkavassa Mobile World Congress Americas -tapahtumassa.

Tapahtumassa esiteltävä Spectrum Sharing -ratkaisulla operaattorit voivat laajentaa 5G-peittoa hyödyntämällä 4G-verkon taajuuksia. Näin operaattorit voivat tarjota koko maan kattavan 5G-verkon asiakkailleen nopeasti ja joustavasti.

Samalla poistuu tarve siirtää 4G-taajuuksia staattisesti 5G:lle, mikä vaikuttaisi negatiivisesti 4G:n suorituskykyyn. Ratkaisu on Ericssonin kehitystyötä, joka perustuu 3GPP Rel 15 -standardiin. Ericssonin mukaan tekniikka yksinkertaistaa myös 5G-päätelaitevalmistajien työtä.

RAN Compute -tuoteperhe antaa operaattorillemahdollisuuden sijoittaa radioverkon toiminnallisuutta verkossa haluamallaan tavalla tukeakseen erilaisia 5G-käyttökohteita ja samalla alentaa verkon kokonaiskustannuksia.

Tuoteperheen ratkaisujen avulla voidaan jopa kolminkertaistaa kapasiteetti nykyisillä taajuusalueilla. Lisäksi radioverkon toiminnallisuuksia voidaan sijoittaa verkkoarkkitehtuurissa keskitetysti tai vaihtoehtoisesti lähemmäksi radioyksikköä saavuttaen näin ultralyhyen viiveen ja maksimaalisen nopeuden.

Ericsson tuo markkinalle myölös erityisesti urbaaniin ympäristöön suunnitellun Street Macro -ratkaisun, joka tuo lisää kapasiteettia sinne, missä liikenne on kaikkein vilkkainta.

Lisäksi Ericsson virittää siirtoverkkoratkaisunsa tukemaan Street Macroa ja näin markkinoille saadaan integroitu ja täydellinen korkeampien taajuuksien 5G-ratkaisu.

Samalla yhtiö vahvistaa end-to-end 5G-siirtoverkkoportfoliotaan laajentamalla kumppanuuttaan Juniper Networksin kanssa ja solmimalla uuden yhteistyön ECI:n kanssa.

Ericssonin Router 6000 -tuoteperhettä täydentävät Juniperin siirtoverkkoratkaisut takaavat 5G-verkon suorituskyvyn, laadun ja helppokäyttöisyyden.

ECI:n kanssa solmittu kumppanuus puolestaan takaa sen, että Ericsson pystyy tarjoamaan tehostetun optisen siirtoverkon ratkaisuja operaattoreille sekä kriittisen infrastruktuurin piiriin kuuluville asiakkailleen.

Lisää: MWC Amercas: Nokia demoaa tehokasta 5G-NR-MIMO-tekniikkaa (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!