Video: Digitaaliset kaksoset ja lisää mikro-ohjainturvaa

Microsoft korosti Orlandon Ignite2018-konferenssissaan Floridassa tarvetta tehostaa tulevaisuuden IT-ratkaisujen tietoturvaa. Toimitusjohtaja Satya Nadella  esitteli tietoturvaohjelmia, yhteistyön Adoben ja SAP:n kanssa sekä digitaalisen kaksosen ja mikro-ohjaintason IoT-tietoturvaratkaisun. Katso nettivideona Nadellan puhe tulevasta muutoksesta.

Toimitusjohtaja Satya Nadella, Microsoft

Microsoft kertoi Ignite-tapahtumassa myös tekoälyn, asioiden internetin ja pilven ulkopuolisen tietojenkäsittelyn merkityksestä. Siinä IoT ja reunalaskenta luovat uutta arvoa yritysten toiminnalle, puheissa luvattiin.

Pilvilaskenta yleistyy ja hajautuu samanaikaisesti yhä enemmän pilven reunalle: verkkoon kytkettyihin laitteisiin, päätepisteisiin ja maantieteellisiin alueisiin. Samalla Microsoft kertoi tilaisuudessa tuovansa markkinoille IoT- ja pilvireunaratkaisuja.

Sellainen on Uusi Azure Digital Twins on Microsoftin IoT-alustan kaksoispalvelu, jonka luvattiin auttavan luomaan digitaalisen mallinnuksen mistä tahansa fyysisestä ympäristöstä.

”Venytämme tekoälyn, reunalaskennan ja esineiden internetin rajoja sekä tarjoamme organisaatioille kokonaisvaltaisia tietoturvaratkaisuja”, kertoi tapahtumassa Microsotin toimitusjohtaja Satya Nadella.

Uuden Azure Digital Twinin luvattiin tarjoavan täyden kuvan suhteista ja prosesseista, jotka yhdistävät digitaalisesti ihmisiä, paikkoja ja laitteita.

Seeed Technologyn Sphere-kehityskortti

Myös ennakkoversiona saatavissa oleva mikro-ohjaimien suojausratkaisu Azure Sphere on kehitetty pilvi reunan IoT-laitteiden suojaamiseksi ja voimanlähteeksi. Kehittäjätyökalut ovat nyt myös saatavilla kehityskortteineen.

Microsoft julkisti tilaisuudessa myös avoimen datan (Open Data Initiative ) yhteistyöhankkeen Adoben ja SAP:n kanssa.

Lisää: Microsoftin Azure Digital Twins (LINKKI), Azure Sphere (LINKKI), Seeed Technologyn Sphere-kehityskortti (LINKKI),  ODI-yhteistyö (LINKKI)  ja toimitusjohtaja Satya Nadellan puhe ja muuta tietoa Orlandon Ignite2018-kongressista (LINKKI)

Kuvat: Microsoft