Suomalainen latausyritys kansainvälistyy omalla koodilla

Jyväskyläinen lataustekniikkaa kehittävä BrightCharger kansainvälistyy Business Finlandin tuella. Yrityksen latausalgoritmi lopettaa latauksen ja sulkee laturin automaattisesti, kun akku on lähes täynnä.  Tekniikka pidentää akkujen käyttöikää ja ylikuumenemista.

BrightChargerin liiketoiminta perustuu kehitetyn latausalgoritmin lisenssioikeuksien tarjoamiseen laite- ja laturivalmistajille. Koodi on mahdollista sulauttaa laitteisiin mikroohjainpiirien avulla, joiden käyttöönottoon yritys tarjoaa myös tukea.

Muuramessa lähellä Jyväskylää, toimivan yrityksen  kehittämä teknologia perustuu lataamiseen reaaliaikaiseen mittaamiseen ja seurantaan. Ratkaisu ei ole laiteriippuvaista vaan soveltuu kaikkeen lataamiseen. Tekniikan keskiössä on yrityksen kehittämä suojattu algoritmi.

BrightCharger Europe Oy Ltd on vuonna 2014 perustettu startup-yritys.