Nokian 5G-reititin netin kotijakeluun tai toimistoon

Elisa aikoo tuoda koteihin Huawein ja HTC:n sekä Telia Nokian langattomat 5G-reittimet. Suomalaisyritys esitteli Barcelonan mobiilimessuilla 5G-reitittimen nykyisten Mesh-WLAN-versioiden rinnalle.

Nokia FastMile 5G-reititin tarjoaa mobiililaajakaistaa 5G- ja 4G-teknologialla WLAN-verkkoon.  5G-verkon ensimmäiseksi käyttökohteeksi arvioidaankin juuri kotien nopeat nettiyhteydet.

Nokian uusi 4G/5G-reititin.

Nokian 5G-reititin on Telian mukaan vaihtoehto nopealle kodin tai toimiston netille siellä, missä esimerkiksi nopeaa kuituyhteyttä ei ole tarjolla. Ensimmäiset 5G-kuluttajapilotti ovat käynnistymässä kevään aikana.

Nokian lähes samannäköinen, mutta pienempi Mesh-pohjainen WLAN-reitin.

”5G lähti liikkeelle yritysasiakkaiden kanssa tehtävillä hankkeilla. Nyt laitevalmistajien vauhti näyttää kiihtyvän ennakoidusta aikataulusta niin, että myös kuluttajille hyödyllisiä laitteita tulee markkinoille”, kertoo Telia Finlandin 5G-ohjelmasta vastaava Janne Koistinen.

Elisa kertoi ottavansa mallistoonsa Huawein reitittimen 5G CPE Pro, joka perustuu kiinalaisyrityksen omaan Balong 5000 -5G-piiriin. Lisäksi Elisa aikoo tuoda tarjolle HTC:n 5G-reitttimet. Ja varmaan aikanaan myös Nokian 5G-reittimet, sillä Elisa hyödyntää verkoissa jo Nokian tekniikkaa.

Lisää: Nokia Mesh-WLAN- (LINKKI) ja 5G-reititin (LINKKI) sekä muut aiemmat 5G-reititinuutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!