Rocla sai jo kuudennen red dot -muotoilupalkinnon

Järvenpääläinen, nykyisin Mitsubishi-konserniin kuuluva Rocla on saanut jo kuudennen kerran arvostetun red dot –muotoilupalkinnon älytekniikalla ryyditetylle vastapainotrukille, joka on kehitetty ja valmistettu Suomessa.

”Hyvän muotoilun ja innovaation etsimisessä” tuomariston arviointi keskittyi sellaisiin kriteereihin kuin innovaation taso, toimivuus, muodollinen laatu, pitkäikäisyys ja ergonomia. 40-jäseninen tuomaristo arvioi 55 eri maasta kilpailuun lähetettyjä 5500 tuotetta.

Roclan suunnitteleman trukin erinomainen käyttäjäkokemus ja älykäs toiminnallinen muotoilu vakuuttivat tuomariston.

”Olemme ylpeitä saadessamme Red Dot Winner -palkinnon jo kuudennen kerran”, kertoo Roclan muotoilun ja käyttäjäkokemuksen päällikkö Kero Uusitalo.

Uuteen Cat EP25-35N -vastapainotrukkimallistoon on kehitetty markkinoiden edistyksellisin nelipyöräohjaus kahdella ajomoottorilla (dual drive. Ensimmäistä kertaa vastapainotrukissa on mullistava 360 asteen ohjaus, mikä tekee kääntymisestä erittäin ketterää

Myös trukin ohjaamo on suunniteltu käyttäjälähtöisesti: trukkiin on erityisen helppoa nousta ja poistua suuren askelman, tukevan käsikahvan ja trukin ergonomisen kaarevan muotoilun ansiosta.

Älykkäästi muotoillut etupaneeli ja vastapaino varmistavat kuljettajan esteettömän näkyvyyden sekä eteen että taakse.Mukautuva ajo- ja ohjausjärjestelmä uudella käsinojalla, värinäytöllä ja polkimilla reagoi käyttäjän liikkeisiin tarkasti, minkä ansiosta käyttäjällä on  valmistajan mukaan täysi kontrolli trukkiin.

TAUSTAA: Järvenpäässä toimiva Rocla on nykyisin kansainvälistä Mitsubishi Logisnext -yhtiötä, joka on nimennyt Roclan globaaliksi tuotekehityskeskukseksi konsernissaan. Rocla työllistää noin 500 ammattilaista.

Lisää: Red dot (LINKKI) ja palkitut 2001-2018 (LINKKI), vuoden 2019 palkitut ei vielä mukana tietokannassa.