DNA siirtymässä norjalaiskomentoon

Norjalainen teleoperaattori Telenor on ilmoittanut ostavansa 54 prosenttia matkapuhelinyhtiö DNA:n osakkeista Finda Telecoms O:ltä ja PHP Holding Oy:lta. Kaupan voimaantulo edellyttää vielä nykyomistajien hyväksyntää.

Norjalainen tietoliikenneyhtiö Telenor on ilmoittanut ostavansa DNA:n suurimpien omistajien omistukset DNA Oyj:stä. Telenor on tiedottanut asiasta tänään klo 9.00.

DNA:n suuromistajista Finda myy 37 385 454 kappaletta DNA:n osakkeita ja osapuolet ovat sopineet kauppahinnaksi 20,90 euroa per osake eli yhteensä 781 miljoonaa euroa, jonka maksu suoritetaan kaupan toteutumishetkellä. Findan omistusosuus vastaa noin 28,3 prosenttia DNA:n kaikista osakkeista.

DNA:n toinen suuri osakkeenomistaja PHP Holding Oy on tehnyt myös sopimuksen DNA-osakkeidensa myymiseksi Telenorille. PHP:n omistus DNA:ssa vastaa noin 25,8 prosenttia DNA:n kaikista osakkeista ja osakekohtainen myyntihinta sama kuin Gindalla eli 20,90 euroa, joten  kauppasumma on noin 713 miljoonaa euroa.

Alueellisten puhelinyhdistysten yrityksenä aloittanut DNA on kolmas Suomen suurista matkapuhelinoperaattoreista, jonka toimintaan kuuluu nykyisin tietoliikenteen eri muodot kaapeliverkoista televisiolähetyksiin ja kaapelitelevisiotoimintaan.

Vuonna 2018 DNA:n liikevaihto oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. Operaattorilla on yli neljä miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta.

DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!