Elisa avasi jälleen uuden 5G-kaupunkiverkon – lisää loppuvuodesta

Mobiilioperaattori Elisa avaa 5G-verkon Lahteen. Uusi verkko avautuu valtakunnallisten yrittäjäpäivien kynnyksellä, jossa kävijät voivat tutustua 5G:n mahdollisuuksiin. Elisa aikoo avata loppuvuoden aikana 5G-verkkoja vielä useiin kaupunkeihin.

Elisan 3,5 gigahertsin 5G-verkko Lahdessa ulottuu ensimmäisessä vaiheessa ydinkeskustan ja Lahden urheilu- ja messukeskuksen alueille. Loppuvuoden aikana peitto kattaa myös Ankkurin aluetta ja keskustan 5G-verkkoa laajennetaan merkittävästi.

Yrityksille 5G tuo suuren mullistuksen esimerkiksi IoT:n lisääntymisen ja erilaisten privaattiverkkototeutusten myötä. Reaaliaikainen valvonta, huoltotarpeen ennakoiminen ja toiminnan tehostaminen ovat esimerkkejä IoT:n hyödyntämiskeinoista.

’’Nopeus ja suuri kapasiteetti ovat kuluttajille näkyvimmät 5G:n hyödyt, jotka ovat verkon peittoalueella käytettävissä heti. 5G on myös erittäin potentiaalinen vaihtoehto kodin kiinteän laajakaistan tilalle, sillä se pääsee kuitu- ja kaapelimodeemiyhteyden tavoin jopa gigan nopeuksiin’’, Elisan Hämeen alueen aluejohtaja Sanna Sarpila kertoo.

5G-verkkoja rakentavat kaikki suomalaisoperaattorit Elisasta Teliaan. Niistä Elisa on avannut 5G-verkot jo Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin ja Lahteen. Elisan verkko Turussa on operaattorin mukaan myös Pohjoismaiden laajin. Myös Telia aikoo kasvattaa 5G-kattavuuttaan nopeasti.

Uusia 5G-kaupunkeja luvataan avattavan vielä useita loppuvuoden 2019 aikana.

Lisää: Uusiteknologia.fi:n 5G-verkkoja käsitteleviä uutisia (LINKKI).