Elisan 5G-verkon kantavuus laajenee Espooseen

Pääkaupunkiseudulla Elisan 5G-verkko laajenee Vantaan ja Helsingin keskustan sekä Nokian Espoon toimitilojen lisäksi muuallekin Espoossa. 5G on alkuvaiheessa käytettävissä Espoon Kivenlahdessa, Espoon keskuksessa, Suvelassa ja Otaniemessä ja Karaportissa. Espoon lisäksi Elisan 5G-verkko ulottuu 11. kaupunkina nyt myös Seinäjoelle.

Ensi vuonna Elisan 5G.verkkoa laajennetaan Espoossa entisestään myös Etelä-Espoon ja Leppävaaran alueille.

Yritys on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin, Lahteen, Vantaalle, Ouluun, Kuopioon, Kouvolaan ja Espooseen. Uusimpana alueena Elisa on avannut verkon myös Seinäjoelle.

Ensimmäiset 5G-päätelaitteet ja liittymät Elisa toi myyntiin keväällä 2019. Myös Telia ja DNA ovat olleet aktiivisina rakentamaan verkkoa eri puolilla Suomea. Kännykkäverkkojen lisäksi DNA ja Elisa hyödyntävät 5G-tekniikkaa kotien laajakaistayhteyksien toteuttamisessa kiinteillä antenniratkaisuilla.

Lisää: Elisan 5G-kartta (LINKKI) ja muut 5G-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Päivitetty 3.12.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta