Suomalainen palvelukonsepti voitti muotoilupalkinnon

Strategista muotoilua ja lakiasioiden tuntemusta yhdistävä Legal Design on palvelukonsepti, joka on saanut ensimmäistä kertaa pääpalkinnon tänään julkistetussa Fennia Prize -muotoilukilpailussa. Muita voittajia olivat Planmecan röngenlaite sekä uudenlainen sähköpyörä, opastuskonsepti ja puukomposiittiallas.

Fennia Prize -kilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät muotoilua strategisesti liiketoiminnassaan. Tämä voi näkyä monin eri tavoin mm. tuotteissa, palveluissa tai liiketoimintakonsepteissa. Kilpailun järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus.

Turun kaupungin Aika-hankeessa kehitettiin ja pilotoitiin aiempaa parempaa tietoa liikkumiseen.

Fennia Prize Grand Prix’n voittanut palvelukonsepti, Dottirin Legal Design on käytännössä muotoilun menetelmiä, joissa hyödynnetään monialaisuutta ja asiakaslähtöisyyttä hyödyntävä, jota käytetään erilaisten juridisten haasteiden ratkaisemisessa. Tuloksena saadaan asiakasystävällisempää ja ymmärrettävämpää juridiikkaa.

Pääpalkinnon lisäksi Fennia Prize Winner -palkinnot saivat Planmeca Oy Planmeca Viso G5 -röntgenlaitteesta, ruotsalainen RideCake sähkökäyttöisestä kevytmoottoripyörästä, Turun kaupunki kaupunkiopastamisen konseptista (kuvassa oikealla) ja pilotoinnista sekä Woodio Oy puukomposiittipesualtaista.

Muotoilupalkinnon kunniamaininnan saavat seuraavat yksitoista yritystä: Charlie Care Oy (Charlie Collar -koirankauluri), Fiskars Finland Oy Ab (Fiskars Norden -kirves), Hamari Auditorium Furniture Solutions Oy (Mono-auditoriotuoli), Hive Helsinki -säätiö (Hive-koodauskoulu), Konecranes Global Oy (S-Series -siltanosturisarja), Loupedeck (Loupedeck Creative Tool -konsoli), Merivaara (Practico-leikkauspöytä), Planmeca Oy (Planmeca Solanna Vision -hammashoitovalaisin), Tampereen Raitiotie Oy (Tampereen Ratikka), Tarvas (Tarvas Explorer -kengät) ja Vieser Oy (lattiakaivon designkansi).

Fennia Prize -palkintojen lisäksi Patentti- ja rekisterihallitus jakaa 5 000 € IPR-kunniamaininnan ansiokkaasta immateriaalioikeuksien hyödyntämisestä. Vuonna 2020 palkinto annetaan kahdelle yritykselle, Konecranes Global Oy:lle C- ja S-sarjan nostolaitteiden patenteista ja mallioikeuksista sekä Woodio Oy:lle puukomposiittipesualtaiden patenteista ja tavaramerkkisuojauksista.

Lisää: Fennia Grand Prix’n Prize 2020 voittajatuote (LINKKI) ja aiepien vuosien Fennia Prizen voittajat Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja muut muotoilua käsittelevät uutisjutut (LINKKI).