Ilmaiseksi ohjelmoinnin ja datan perusteet – verkossa

Suomalaisen verkostoyliopisto FITech tuo Aalto-yliopiston kanssa verkkoon ohjelmoinnin 101: Digi & Data -kurssikokonaisuuden. Tavoitteena on saada vuoden loppuun mennessä 20 000 osallistujaa. Nyt kurssin pilottitoteutuksiin haetaan ensimmäisiä osallistujia.

Suomalaisen verkostoyliopiston kurssit sopivat hyvin myös yrityksille, jotka haluavat uudistaa henkilöstön osaamista. kurssit sopivat hyvin myös yrityksille, jotka haluavat uudistaa henkilöstön osaamista. Kurssit toteutetaan MOOC (Massive Open Online Course) -verkkokursseina.

”Kurssit tarjoavat kattavan läpileikkauksen lähes alalla kuin alalla tarvittavista digitiedoista, ja niiden pohjalta voi jatkaa myös syventävien opintojen pariin”, kertoo kurssien suunnittelusta vastannut vanhempi yliopistonlehtori Arto Hellas Aalto-yliopistosta.

Tulossa olevan 101: Digi & Data -kokonaisuuden tarjoaa Aalto-yliopisto, ja sen ensimmäiset kolme kurssia käynnistyvät toukokuussa. Tuleva kurssi on konaisuus, josta jokainen voi valita itselleen sopivia kursseja. Kokonaisuus täydentyy vielä useilla kursseilla vuoden loppuun mennessä.

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa valikoituja opintoja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. Tarjonnasta löytyy kaikkiaan yli 100 kurssia maksuttomia jatko-opintoja erilaisiin tietotekniikan osaamistarpeisiin.

FITech-verkostoyliopiston perustajajäseniä ovat yliopistojen lisäksi Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan Akateemiset TEK ry.

Lisätietoja ja haku: FITech 101 Digi Data (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock