Oululaistekniikkaa Centrian IoT-kehitykseen

Pohjoisen Centria-ammattikorkeakoulu on hankkinut oululaiselta iProtoXi:lta uuden Aistin IoTLab-järjestelmän tutkimus- ja koulutuskäyttöön. Mukana on myös 20 kuvan IoT-laitetta, jotka keräävät pilvipalvelun kautta tietoa tutkimuskohteesta.

Toimitettu IoTLAB-järjestelmä keräävät tietoja esimerkiksi ilmanpaineesta, ilmankosteudesta, lämpötilasta, tärinästä, laitteen asennosta, paine-eroista, putkiston tai säiliön paineesta sekä läsnäolosta. IoTLAB-laitteissa on myös GPS-paikannusmahdollisuus.

Kuvassa iProtoXin uudet IoT-anturimoduulit. Lisää uutuuksista (LINKKI).

Järjestelmään kuuluvat IoT-laitteet, mobiilisovellus sekä Aistin pilviohjelmiston käyttöoikeus. Näin IoTLAB:in laitteet lähettävät keräämänsä datan pilveen, ja data siirtyy automaattisesti myös Centrian omiin järjestelmiin. Kerättyä tietoa pystyy tarkkailemaan reaaliajassa ja visualisointi helpottaa datan analysointia.

Laitteiden ohjelmisto voidaan päivittää langattomasti, ja laitteiden asetuksia, kuten lähetysväliä, voidaan hallita pilvestä selainkäyttöliittymällä. Laitteita voidaan seurata myös puhelinsovelluksella. Myös Centrian omien robottien keräämä data saadaan hyödynnettyä uuden järjestelmän avulla.

Hankinta mahdollistaa Centrian osallistumisen uusiin eurooppalaisiin hankkeisiin. Esimerkiksi seuraavaksi Aistin IoTLAB:ia hyödynnetään lokakuussa alkavan Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamassa SIFIS-hankkeessa, jossa tutkitaan kotien käyttämien IoT-laitteiden tietoturvaa.

Lisää: iProtoXin Aistin Lab -tuotteet (LINKKI).