Paristolaitteisiin sähköä säästäviä ohjausratkaisuja

Microchipin uusilla PIC XLP-sarjan mikro-ohjaimilla paristokäyttöisten laitteiden järjestelmäkehittäjät voivat lisätä helposti uusia toimintoja animoiduista näytöistä tietoturvatoimintoihin. Tarjolla on myös AD-muunnipiiri vähävirtaisiin  kannettaviin laitteisiin.

Piirivalmistaja Microchipin PIC eXtreme Low Power (XLP) -mikro-ohjaimet on suunniteltu paristokäyttöisiin vähän virtaa kuluttavien laitteiden tarpeita ajatellen. Ne sopivat silti myös laajemmin auto- ja teollisuussovelluksiin.

Uusi PIC24F tuoteperhe lisää uusia laitteisto-ominaisuuksia, jotka parantavat pienitehoista suorituskykyä, koodisuojausta ja toimintaa. Sen GU- ja GL-versioiden integroidut laitteistoturvaominaisuudet luvataan varmistavan luotettavan toiminnan vaikeissa olosuhteissa.

PIC24F GU- ja GL-piiriperheissä on Flash Error Correction Code (ECC), Deadman Timer (DMT), Windowed Watchdog Timer (WWDT), Fail-Safe Clock Monitor (FSCM), konfiguroitavissa oleva matalan HLVD-jännitteen tunnistus ja syklinen redundanssitarkistus (CRC).

Microchip on julkaissut myös pienitehoidet CP47/48FxBx8-muunninpiirit soveltuvat esimerkiksi terveys- ja kuntoilulaitteisiin.

Microchipin CodeGuardin flash-muistisuojaus mahdollistaa muistin segmentoinnin käynnistys- ja yleissegmentteihin muistin käyttörajoitusten toteuttamiseksi.  Flash voidaan määrittää yhdellä kertaa ohjelmoitavaksi (OTP) Microchipin In-Circuit Serial Programming (ICSP) -kirjoituksen estotoiminnolla.

PIC24F-mikro-ohjaimet sisältävät myös pienikokoisen animoitun näytönohjaimen akkukäyttöisille laitteille. Näin voidaan siirtää osa yksinkertaisista animaatiorutiineista suorittimesta näytönohjaimelle.

Uusien käyttöliittymien nopean suunnittelun helpottamiseksi uusissa mikro-ohjaimissa on MPLAB Code Configurator (MCC) -tuki. Tämä graafinen ohjelmointiympäristö ja LCD-näyttöjen suunnittelija auttavat eliminoimaan aikaa vieviä tehtäviä näytön toteuttamisessa.

PIC24F tuotteita tukee Microchipin MPLAB-kehitysekosysteemi, mukaan lukien Microchipin ilmainen MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) ja MPLAB Code Configurator sekä kehityskortit.

Microchip on julkaissut myös ensimmäisen pienitehoisen digitaalinen-analoginen muuntimen (DAC), joka yksinkertaistaa kämmenlaitteiden malleja sisällyttämällä haihtumattoman muistin. Kahdeksankanavainen 12-bittinen DAC on yhdistetty haihtumattoman muistiin ja integroituun vertailujännitteeseen. MCP47 / 48FxBx8 DAC:t voivat tallentaa käyttäjän räätälöityjä määritystietoja myös sammutettuna.

Lisää: Microchip (LINKKI), tuotetiedot PIC24F-sarja (LINKKI), MCP47/48-muuntimet (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI) + TME (LINKKI).