VTT:n hallitukseen uutta osaamista

Terveysteknologiayritys GE Healthcaren Suomen-maajohtaja, diplomi-insinööri Erno Muuranto on valittu VTT:n hallitukseen. Puheenjohtajana jatkaa ABB:n Suomen toimitusjohtaja Pekka Tiitinen. Viime vuonna VTT:n liikevaihto oli koronasta huolimatta pienessä kasvussa.

ABB:n Pekka Tiitisen lisäksi hallituksessa jatkavat johtaja, biopohjaiset ratkaisut, Heli Antila (Fortum Power and Heat Oy), rehtori Jukka Kola (Turun yliopisto), talousjohtaja Harri Leiviskä (Dayton Group Oy) ja toimitusjohtaja Teemu Moisala (Futurice Oy) sekä valtio-omistajan edustajana osastopäällikkö Marja-Riitta Pihlman (työ- ja elinkeinoministeriö). Hän toimii myös hallituksen varapuheenjohtajana.

Toimitusjohtaja Antti Vasara, VTT

VTT:n liikevaihto kasvoi viime vuonna 149 miljoonaan euroon (147 miljoonaa euroa vuonna 2019). Asiakasmyynti ylitti yrityksen mukaan jopa tavoitteet lokakuuhun asti, vaikka loppuvuodesta pandemia hidastikin jo uusasiakashankintaa.

’’Vuosi 2020 näytti, kuinka tärkeää on, että Suomessa on osaamista, tutkimusta ja teknologiaa omasta takaa’’, kertoo VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.  Hänen mukaansa haasteiden ratkaiseminen tarkoitti myös uusia bisnesmahdollisuuksia yrityksille ja tarvetta VTT:n tutkimustyölle.

VTT:n viime vuoden liiketoiminnan muut tuotot olivat viime vuonna 95 miljoonaa euroa (98 miljoonaa euroa vuonna 2019), ja ne koostuivat pääosin valtionavustuksista.

Liikevaihto kasvoi Business Finland -rahoituksen ansiosta. Sitä kertyi strategisesta tutkimuksesta  85 miljoonaa euroa ja 64 miljoonaa euroa liiketaloudellisin perustein tapahtuvasta tutkimuksesta. Valtio avitti myös VTT:n kvanttitietokoneosaamista, kun se myönsi Suomen ensimmäisen kvanttitietokoneen rakentamiseen 20,7 miljoonan euron investointiavustuksen vuosille 2020–2024.

Lisää: VTT:n vuosikertomus 2020 (LINKKI, pdf)

Kuvituskuva: VTT

Tunnisteet