Huawei kiritti HarmonyOS2:n käyttäjämäärän yli 100 miljoonaan

Huawei kertoo, että sen HarmonyOS 2 -käyttöjärjestelmän on päivittänyt laitteisiinsa jo yli 100 miljoonaa käyttäjää. Huawein oma käyttöjärjestä on ollut ladattavissa kesäkuun alusta lähtien yli sadalle laitemallille tableteista älykelloihin ja televisioihin. Se tule olemaan osa myös Huawein IoT-ratkaisuja.

Huawein mukaan kymmenen miljoonan käyttäjän rajan Harmony OS2 saavutti jo viikko julkaisunsa jälkeen, ja heinäkuun 8. päivään mennessä luku oli jo 30 miljoonaa. Syyskuun 12. päivänä käyttäjien määrä saavutti 100 miljoonan rajan. Yrityksen mukaan yksikään toinen mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä ei ole saavuttanut  vastaavaa käyttäjämäärää yhtä lyhyessä ajassa.

Huawein HarmonyOS-käyttöjärjestelmien kehitysjana vuodesta 2017-2022. Lähde HDC2019.

Huawei ei kerro tiedotteessa maakohtaisia määriä, mutta luultavaa on että suurin osa HarmonyOS2:n käyttäjistä on kiinalaisia, jossa mobiililaitteiden myynti on jatkunut edeelleen Yhdysvaltain vientikielloista huolimatta. Huawei on tuonut uuden käyttöjärjestelmän myös uusimpiin älykelloihinsa.

HarmonyOS-ekosysteemi on houkutellut myös kehittäjiä ja kumppaneita, joiden määrä on ylittänyt Huawein mukaan jo 1,3 miljoonaa, mikä on kymmenkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.

Tulevaisuudessa Huawei jatkaa ekosysteeminsä ja avoimen lähdekoodin OpenHarmony-hankkeen kehittämistä. Näin eri toimialojen kehittäjät voivat rakentaa seuraavan sukupolven OpenHarmony-pohjaisia käyttöjärjestelmiä, mikä tukee digitalisaatiota ja älykkäiden innovaatioiden kehitystä.

Huawei kertoo panostavansa voimakkaasti tutkimus- ja kehitystoimintaan, minkä ansiosta HarmonyOS 2 on jo nyt mukautettu lähes 100 eri laitemalliin.

’’HarmonyOS tulee toimimaan perustana myös esineiden internetissä, kun Huawei rakentaa yhdessä kumppaneidensa kanssa avointa, avoimeen lähdekoodiin perustuvaa ja luotettavaa teollisuuden ekosysteemiä”, sanoo Richard Yu, Executive Director & CEO, Huawei Consumer Business Group.

Lisää: Aiemmat HarmonyOS-käyttöjärjestelmää käsitelleet uutiset (LINKKI) ja Huawein OS2-sivusto (LINKKI).

Kuvituskuvat: HarmonyOS:n esittelytilaisuudesta 2019 ja 2020.

Päivitetty