Nopeille wifi-verkoille 6 gigahertsin testeri

Kuusi gigahertsiä on ollut jo pitkään angattomien viestintäjärjestelmien käyttämien taajuuksien yläraja. Nyt raja muuttuu, kun Wi-Fi 6E -nimellä markkinoitava IEEE 802.11ax laajenee jopa 7,125 gigahertsiin. Anritsu on tuonut jo uuden version testeristään ruotsalaisen Bluetestin kanssa.

Päivitetty Anritsun MT8862A-testeri on varustettu uudella  radiomoduulilla, joka pystyy suorittamaan Wi-Fi 6E (IEEE 802.11ax 6 GHz) mittaukset uudella 6-7 gigahertsin taajuusalueella 160 MHz:n kanaville sekä nykyisten WLAN-standardien mukaisilla (802.11 a/b/g/n/ac/ax)  2,4 ja 5 gigahertsin kaistoilla.

Anritsun päivitetty MT8862A-testeri  kykenee lähetystehon (TRP) ja vastaanottimen herkkyyden (TIS) mittauksiin käyttölaitteissa ja tukiasemissa ruotsalaisen Bluetestin testikammion avulla myös lähes todellistä käyttötilannetta vastaavissa olosuhteissa.

Ruotsalaisen Bluetestin WLAN- ja Bluetooth-sovelluksiin alkuaan suunniteltu RTS25-kammio sekä siihen liittyvät lisätarvikkeet päivitetty tukemaan uutta 6-7,125 GHz: n taajuusaluetta. Käyttämällä kahta Anritsun MT8862A -yksikkö yhdessä voidaan testausta laajentaa myös 2×2 MIMO -mittauksiin.

Lisää:  Anritsu (LINKKI), tuotetieto MT8862A (LINKKI)), Bluetest (LINKKI), tuotetieto RTS 25 (LINKKI) ja IEEE 802.11ax -standardi (LINKKI) sekä aiemmat Uusiteknologia.fi:n Wifi-alueen uutiset (LINKKI).

Kuvat: Shutterstock, Anritsu ja Bluetest