Yrjö Neuvolle Nokia Säätiön tunnustuspalkinto

Pitkäaikainen korkeakoulumies ja Nokian entinen teknologiavastaava Yrjö Neuvo on saanut Nokia Säätiön tämän vuoden tunnustuspalkinnon työstä väitöskirjatutkijoiden ja vastavalmistuneiden tohtoreiden koulutuksen kehittämiseksi ja tohtoreiden työllistämiseksi yritysmaailmaan.

Elektroniikka ja teknologiamaailman tuntema professori ja tekniikan tohtori Yrjö Neuvo on tehnyt kolme pitkää työuraa. Kaksi ensimmäistä uraansa Tampereen teknillisen yliopiston palveluksessa digitaalisen signaalinkäsittelyn professorina sekä tutkimuksesta vastaavana johtajana kännykkä-Nokia palveluksessa.

Kuvassa palkitsemistilaisuudesta vas. Nokia Säätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Kauppinen, Nokian hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf, professori Yrjö Neuvo ja Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

Nokia Säätiö halusi tänä vuonna palkita Neuvon hänen kolmannen uran saavutuksista professorina Aalto-yliopiston palveluksessa. Erityisesti hänen saavutuksistaan Nokia Säätiö haluaa nostaa esille Aalto-yliopistossa järjestetyn Bit Bang kurssin sekä PoDoCo (PostDocs for Companies) ohjelman.

Neuvo palkittiin eilen illalla Nokia Säätiön vuosittaisessa palkinnonjakotilaisuudessa. Tilaisuus järjestettiin viime vuoden tapaan koronapandemian takia tänäkin vuonna pelkästään virtuaalisena.

Neuvon tunnistuspalkinnon lisäksi Nokia Säätiö on jakanut vuosien varrella yli 1 850 apurahaa 26-vuotisen olemassaolonsa aikana. Kaikkiaan säätiö jakaa 2021 apurahoina ja tunnustuspalkintoina yhteensä yli 430 000 euroa.  Nokia Säätiön tarkoituksena on erityisesti tieto- ja teletekniikan tieteellisen kehittämisen tukeminen sekä alan opetustoiminnan edistäminen Suomessa.

Lisää: Nokia Säätiön sivusto (LINKKI) ja palkintotiedote (LINKKI) sekä aiempina vuosina palkinnon saaneet tahot (LINKKI).

Kuva: Nokia Säätiö