Helsingin kaupunki panostaa Slush21-tapahtumaan

Keskiviikkona aukeva Slush21 tuo välivuoden jälkeen kasvuyrittäjät taas yhteen Messukeskukseen. Tilaisuudessa myös Helsinki nostaa  profiiliaan ja aikoo lisätä tietoisuutta alan startup-aktiivina. Viestin kohteena ovat kansainväliset kasvuyrittäjät, jotka haluavat elää toimivaa ja hyvää arkea nykyaikaisessa kaupungissa.

Helsinki esittelee 1.-2. joulukuuta messukeskuksessa myös kaupungin uutta kansainvälistä tunnettuutta kasvattavaa, Helsinki Partners -yhtiötä, jonka tehtävänä on toimitusjohtajana tammikuun alussa aloittavan Clarisse Berggårdhin mukaan edistää investointien, tapahtumien, osaajien ja vierailijoiden houkuttelua sekä kaupungin kansainvälistä markkinointia sekä maineen rakentamista.

Helsingissä on myös vuonna 2016 perustettu Maria 01 -kasvuyrityskeskittymä on jo nyt yksi Euroopan merkittävimmistä startup-kampuksista. Se on saanut toiminnastaan laajasti tunnustusta ja viimeisimpänä marraskuussa 2021 tasavallan presidentin myöntämän kansainvälistymispalkinnon.

Syyskuussa julkaistussa Global Startup Ecosystem 2021 (GSER) -raportissa Helsingin seutu nousi maailman 20 parhaan kaupunkiseudun joukkoon nousevien startup-ekosysteemien listalla.  Helsinki tekee Slushin kanssa myös tapahtuman kävijätutkimuksen, jonka avulla kartoitetaan kaupungin kiinnostavuutta kasvuyrittäjien keskuudessa ja kehitetään vastausten perusteella sitä entisestään.

Slush järjestetään viime vuoden tauon jälkeen aiempaa pienempänä, sillä tapahtuman kävijämäärä rajattiin terveysturvallisuuden takia 8000 henkilöön. Rajoitetun lipputarjonnan takia kaikki liput myytiin nopeasti loppuun.

Lisätietoja: Slush21-ennakkojutut ja linkit Uusiteknologia.fi:ssä sekä uutisia aiemmista Slush-tapahtumista (LINKKI).

Kuvituskuva: Helsingingin kaupunki/Slush19/Veeti Hautanen