Suomen internetin uusin yhdyspiste Telian datakeskukseen

Suomen internetin yhdysliikennepiste on jatkossa Espoon ja Oulun lisäksi myös Telian datakeskuksessa Helsingin Pitäjänmäessä, johon toimintaa operoiva Ficix ry rakentaa uuden solmukohdan.

Finnish Communication and Internet Exchange eli Ficix ry on Suomen suurin ja yksi Euroopan vanhimmista yhdysliikennepisteistä. Kaikki keskeiset suomalaiset verkot ovat kytkeytyneet FICIX-solmupisteisiin.

“FICIX1-pisteen laajentuminen Espoon lisäksi saatavaksi myös Telian datakeskuksesta mahdollistaa Ficixin palveluiden tarjooman suuremmalle määrälle asiakkaita.”, sanoo Antti Siivonen, Ficix ry:n puheenjohtaja. Ficixin tavoitteena on tarjota palvelua kaikissa merkittävissä datakeskuksissa.

Ficixin uusi yhdysliikennepiste yhdistää suomalaiset ja kansainväliset operaattorit sekä yhteisöt lyhyintä mahdollista reittiä. Sopimukseen sisältyy myös FICIX1-solmupisteiden väliset yhteydet.

Telia Helsinki Data Center Pitäjänmäessä on yksi Pohjoismaiden suurimmista avoimista datakeskuksista. Kesäkuussa 2018 avatun datakeskuksen suunnittelun ensisijaisena lähtökohtana ovat olleet turvallisuus ja ympäristöystävällisyys.

Finnish Communication and Internet Exchange eli Ficix ry on perustettu 1993 tarjoten neutraalin ja luotettavan liikenteenvaihto alustan jäsenilleen. Ficix on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jolla on yhdysliikennepisteitä Helsingissä, Espoossa ja Oulussa.

Lisää: Ficix-aiheiset uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Telia