3D-metallitulostin massatuotantoon

Kirjoitinvalmistaja HP on julkistanut uudenlaisen metalliosien massatuotantoon Metal Jet S100 -3D-tulostimen- Uutuus esiteltiin Chicagossa meneillään olevassa IMTS22-messuilla lisälaitteineen.

HP:n Metal Jet S100 nopeuttaa myös kappaleiden suunnittelua ja mahdollistaa laadukkaiden metalliosien tulostamisen massatuotantona. Tarjolla on uuden tulostimen lisäksi modulaarinen joukko tuotannossa tarvittavia lisälaitteita. Se mahdollistaa tulosteiden kulkemisen neljän eri työskentelyaseman välillä.

Uuden koneen myötä on uusia tuotantomalleja ja myös tiheyden säätö, joka mahdollistaa kevyiden metalliosien valmistuksen. Lisäksi sideaineruiskutus voi kymmenkertaistaa tuottavuuden ja mahdollistaa käsittelyn kerros kerrokselta.

Yrityksessä uskotaan, että uudenlaisten 3D-tulostimien kasvu ja sen tuomat mahdollisuudet nopeuttavat suunnittelua, parantavat prosessien kehitystä, ja nyt ensimmäistä kertaa tuottavat myös todellista mittakaavaetua myös 3D-tulostuksen tuomisessa massatuotantoon.

HP:m uuden tulostimen isotrooppiset ominaisuudet eivät myöskään vaadi jälkikäsittelyä eikä tuen poistoa. Lisäksi metallijauheiden käyttö on myös laserpohjaista 3D-tulostusjauhetta edullisempaa. Yritys hyödyntää uusissa malleissaan myös vuosikymmenten teollista lämpömustesuihkuteknologian kehitystä ja tarjoavat korkean resoluution.

HP esitteli ensimmäisen Metal Jet-tulostimensa jo neljä vuotta sitten.

Lisää: HP Metal Jet S100 3D-tulostin lisälaitteineen (LINKKI) ja tietoa 12.-17.9.2022 IMTS-tapahtumasta (LINKKI) sekä IMTS-messujen muut uutuudet (LINKKI).