Valmet Automotive listautumassa – akkubisnes kasvaa

Sähköautojen akkutuotantoon panostava Valmet Automotive suunnittelee listautuvansa Helsingin Nasdaqin pörssilistalle. Yhtiö pyrkii keräämään listauksella noin 140 miljoonan euroa lähitulevaisuuden tuotantoinvestointeihin. *) LISÄYS: 1.11.2022 yhtiö tiedotti peruuttavansa listautumissuunnitelmat.

Listautumisannin tarkoituksena on mahdollisuus kiihdyttää yrityksen kasvustrategiaansa, jatkaa investointeja tuotantoon ja rahoittaa käyttöpääomaa sekä vahvistaa tasetta. Se mahdollistaa lisäksi helpomman omistuspohjan laajentamisen ja mahdollistaa esimerkiksi Valmet Automotiven osakkeiden hyödyntämisen tehokkaammin vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa.

Listautumisella yritys pyrkii keräämään noin 140 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla uusia osakkeita merkittäväksi. Se voi käyttää listautumisannista saamansa varat esimerkiksi sopimusvalmistuksen investointeihin ja sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmä-liiketoiminnan laajentamiseen sekä teknologian kehittämiseen.

”Vuosiin 2025–2026 mennessä Valmet Automotive pyrkii saavuttamaan noin miljardin euron liikevaihdon, josta noin 40 prosenttia syntyisi akkupuolen EVS-liiketoimintalinjasta’’, taustoittaa Jarkko Sairanen, Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja.

Nykyisistä Valmet Automotiven ankkurisijoittajista tietyt tahot ovat jo yrityksen mukaan kukin erikseen antaneet Listautumisantiin liittyen merkintäsitoumuksia, joissa ovat tietyin edellytyksin sitoutuneet merkitsemään osakkeita mahdollisessa Listautumisannissa.

LISÄYS 1.11.2022:

Valmet Automotive peruutti 1.11.2022 suunnitellun listautumisannin ja tutkii muita rahoitusvaihtoehtoja kasvustrategiansa toteuttamiseksi.  Yhtiön mukaan vaikka institutionaalisten sijoittajien alustava kiinnostus oli ollut vahvaa, suunnitellulle listautumisannille ei ollut edellytyksiä vallitsevissa markkinaolosuhteissa. Se taas johtuu yhtiön mukaan tämänhetkisestä heikosta pääomamarkkinasentimentistä listautumisia kohtaan sekä autoteollisuuden ja yleisen taloudellisen tilanteen epävarmuuksista. Suunnitellun listautumisannin sijaan yhtiö tutkiikin nyt muita rahoitusvaihtoehtoja kasvustrategiansa tukemiseksi autoteollisuuden sähköistymisen edetessä.

Lisää: Aiemmat Valmet Automotivea käsitelleet uutisjutut (LINKKI) Uusiteknologia.fi-sivustolla.

Kuva: Valmet Automotiven Salon akkutehdas.