Nokian uusi Oulun radiokampus rakentuu jo – tältä tulee näyttämään

Nokia panostaa Oulun radiopuolen tuotekehitykseen ja tuotantoon rakentamalla uuden kampuksen Oulun Linnanmaalle. Rakenteilla olevan kampuksen peruskivi muurattiin juhlallisessa tänään ja uusien tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja ja niiden on tarkoitus valmistua vuoden 2025 aikana.

Nokian uuden kampuksen pinta-ala Linnanmaan-Ritaharjun alueella on noin 91 000 neliömetriä ja sinne tulevien toimitilojen pinta-ala noin 55 000 neliömetriä. Peruskiven muuraustilaisuudessa kuultiin useita puheenvuoroja. Nokian hallituksen puheenjohtaja Sari Baldaufin ja Tommi Uiton lisäksi tilaisuudessa puhuivat elinkeinoministeri Mika Lintilä, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sekä YIT:n Toimitilat-segmentistä vastaava johtaja Tom Ekman.

Kampuksen sydän on puukattoinen ravintolasali kaikkien toimintojen keskellä.

“Oulun Home of Radio -kampus on meille maailmanlaajuisesti merkittävä yksikkö ja kampuksen rakennustöiden aloitus on tärkeä virstanpylväs. Meillä on Oulussa huippuluokan radio- ja järjestelmäpiiriosaamista, johon olemme investoineet viime vuosina vahvasti uusien rekrytointien kautta”, sanoi Tommi Uitto, Nokian matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja.

Nokian uuden kampuksen pinta-ala Linnanmaan-Ritaharjun alueella on noin 91 000 neliömetriä.

Nokian uusi luonnonmateriaaleja hyödyntävä älykampus luo entistä kattavammat mahdollisuudet tutkimukseen, kehitystyöhön ja tuotteiden valmistukseen. Toimitiloissa yhdistyvät korkea teknologia sekä kestävä kehitys, ja niiden suunnittelussa huomioidaan tulevaisuuden joustavat työtavat.

”Nokian uusi kampus on merkittävä investointi, joka vahvistaa koko alueen elinvoimaa. Erityisesti tällaisina aikoina jokainen uusi investointi on tärkeä ja arvokas viesti siitä, että Suomeen kannattaa investoida ja rakentaa”, sanoi elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Hankkeen rakennuttaa Nokia, rakentaja on YIT ja pääarkkitehti Arkkitehtitoimisto ALA. Hankkeen rahoituksesta vastaa LCN Capital Partners. Peruskiven muurauksen yhteydessä julkistettiin uudet tulevaisuuden älykampuksen havainnekuvat, joista ohessa muutamia.

Kampus koostuu kahdesta osasta, jossa toimisto-osaan kuuluu kahdeksan kerrosta muuntojoustavaa tilaa uuden ajan toimistotyöhön. Teollisuusosan keskiössä on muuntojoustava halli, jonka halkaisee lasikattoinen sisäkatu. Kokonaisuuden sydän on teollisuus- ja toimisto-osien väliin jäävä ravintolasali. Aloituskuvassa kampuksen puinen sisäänkäyntikatos kaareutuu Helsingin Oodin tyyliin.

Teollisuusosan halkaisee lasikattoinen sisäkatu.

Nokia työllistää Suomessa noin 6 900 henkilöä Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Nokia on palkannut Suomeen vuodesta 2018 lähtien noin 2 300 työntekijää vakituisiin työsuhteisiin, suurimmaksi osaksi erityisasiantuntemusta vaativiin tuotekehitystehtäviin. Tärkeä elementti on myös Nokia Bell Labsin pitkäaikainen tutkimustoiminta. Oulussa on myös Nokian ainoa Euroopan langattomien verkkojen tukiasematehdas.

Näkymä ravintolasalin halki kohti toimisto-osaa ja pääsisäänkäyntiä.