Kahden anturin hiilidioksidimittaus

Komponenttijakelija Rutronikin järjestelmäyksikkö  laajentaa valikoimaansa kahden anturin RAB2 for CO2 Sensing -lisäkortilla. Sen avulla voidaan toteuttaa niin hiilidioksidin, kosteuden ja lämpötilan mittaaminen. Anturit toimittaa Infineon ja Sensirion. Tarjolla on myös valmis ohjelmistotuki.

Uudenlaisille sisäilman laatua mittaaville älykkäille antureille on  nykyisin kasvava kysyntä. Niiden avulla voidaan varmistaa ilmanvaihtojärjestelmien, ilmanpuhdistimien ja termostaattien reaaliaikaisen CO2-valvonta ja estää esimerkiksi terveydelle haitallisia CO2-pitoisuuksia.

Rutronikin RAB2 for CO2 Sensing kortti sisältää kaksi CO2-anturia, Infineonin PASCO2V01 ja Sensirionin SCD41-D. Molemmat toimivat fotoakustisella mittausperiaatteella.

Antureita voi testata Rutronikin uudella levyllä erikseen tai toisiinsa tuotekehityksen esivaiheessa ja arvioida, mikä anturi sopii parhaiten kulloiseenkin sovellukseen CO2-, suhteellisen kosteuden ja lämpötilan mittauksissa.

Kuten muutkin Rutronikin järjestelmäkorttitarjonnan levyt, myös uusi Adapter Board – RAB2 for CO2 Sensing sisältää Arduino-korttiliitännän. Tämä tarkoittaa, että se voidaan helposti yhdistää muihin Arduino kehityskortteihin. Tarjolla on myös tarvittavat ohjelmistopinot.

Lisää: Rutronik (LINKKI), RAB2 for CO2 Sensing (LINKKI), Infineonin PASCO2V01 (LINKKI) ja Sensirionin SCD41-D (LINKKI).