5G-reititin Qualcommin piireillä

Kiinalaisvalmistaja ZTE tuo tarjolle Qualcommin Snapdradgonin SDX62-5G-piiriin perustuvan MC888 Pro –lippulaivareitittimen. Laite tukee usean kaistan yhteysnopeuksia sekä 4G- ja 5G-taajuuksia ja WiFi 6:ta 5400 Mbps:n latausnopeudella.

ZTE:n MC888 Pro -uutuusreititin on valmistajan mukaan  markkinoiden ensimmäinen 5G-reititin, jossa on uusimman sukupolven aiempaa tehokkaampi ja energiaa säästävä siru, joka tukee myös 3GPP R16 -standardia. Antennin säteilyteho on 10 dBi. Käytössä on sekä suunnattu että ympärisäteilevä signaali, joka takaa valmistajan mukaan laajemman peittoalueen ja tarkemman vastaanottokyvyn sekä vähentää herkkyyttä fyysisille esteille ja häiriöille.

Mukana on sisäänrakennettu toiminto, joka auttaa käyttäjää löytämään laitteelle parhaan mahdollisen paikan. Se mahdollistaa myös laitteiden, kuten matkapuhelinten, yhdistämisen NFC-tekniikan avulla. Reitittimessä on lisäksi mukautuva Green Mode -tila ja kaukosäätimen tuki. Reititin on valmistettu 90 prosenttisesti kierrätysmateriaalista.

Reitittimen luvataan antavan hyvän vakauden ja alhaisen vasteajat. Sitä tarjotaan kotien lisäksi myös kiinteiden verkkojen korvaamiseen tai täydentämiseen esimerkiksi kauppatiloissa, jotta voitaisiin edistää edelleen 5G-palvelujen kaupallista käyttöä. Reittittimessä on kahden gigabitin Ethernet-porttia ja siihen voidaan yhdistää 128 wifi-laitetta. Tuki on 802.11a/b/g/n/ac/ax-, 2,4 GHz 2×2 MIMO- ja 5 GHz 4×4 MIMO-ratkaisuille. Reitin tukee myös palomuuria ja PP2P-/L2TP-protokollia.

Lisää: ZTE (LINKKI).