Kovatasoista tietoturvaa älylaitteisiin

Piirivamistaja STMicroelectronics on julkassut kaksi uutta kovatasoisilla tietoturvaominaisuuksilla ladattua STM32-sarjan ohjainpiiriä sulautettuihin ratkaisuihin. Uudet STM32H5 ja STM32MP13 -ohjaimet tarjoavat  myös aiempaa enemmän suoritustehoa energiawattia kohden.

ST Microelectronisin uusi STM32H5 MCU sisältää Armin sulautetun ytimen, Cortex-M33:n, jossa pyritään yhdistämään kohtuuhinnalla suorituskykyä turvallisuuteen ja pieneen energiankulutukseen. Se asettuu markkinoilla suorituskyvyssä keskiluokkaan, mutta on silti valmistajan mukaan maailman tehokkain Cortex-M33-toteutus, joka tarjoaa 250 megahertsin kellotaajuudella ja 375 DMIPS:n suoritustehon.

STM32H5 on ensimmäinen valmistajan ohjainpiirisarja, jossa on standardirajapintojen kautta järjestelmäpiiritason (SoC) tietoturvapalvelut, Cortex-M33-ydin tuo Armin TrustZone-arkkitehtuurin ohjainpiirille. Yritys  on tuonut siihen myös joukon omia suojausominaisuuksiaan, joista osa omien yhteistyökumppanien kanssa.  Piirin STM32Trust TEE Secure Manager tietoturvaominasuuksien luvataan tekevän verkkoon liitettyjen laitteiden suojauksesta yksinkertaisempaa ja turvallisempia tietoturva hyökkäyksiä vastaan.

Ensimmäistä kertaa uudessa STM32H5:ssä käytetty STM32Trust TEE Secure Manager säästää myös tuotekehittäjät kirjoittamasta ja vahvistamasta omaa koodiaan. Lisäksi IoT keySTREAM -suojaus ST:n Secure Managerissa lisää laitteen turvallisuutta ja helpottaa valmistajan valtuustietojen hallintaa. Yritys  aikoo laajentaa Secure Managerin lähitulevaisuudessa myös muihin STM32-sarjan ohjainpiireihin. STMicroelectroni tukee myös  Cortex-M33-ytimen kehitystä PSA Level 3 -suojausmääritysten mukaiseksi sekä SESIP3-tietoturvastandardien noudattaen. Tarjolla käyttövalmis sertifioitu MCU-suojaus asiakkaiden sulautettuihin kehityskohteisiin.

Toinen uusi ohjainpiiri on STM32MP13 MPU, joka on suunniteltu sovelluksiin, jotka haastavat perinteiset sulautetut mikro-ohjaimet yksiytimisissä laitteissa. Siinä on yhden gigahertsin ARM:n Cortex-A7-ydin oheispiirien yhdessä STM32 MCU:n tuottujen tehonsäätöominaisuuksien kanssa.

STM32 MP12 MPU käyttää salauskiihdytystä sekä Arm:n TrustZonea suojatussa Trusted Firmware (TF-A ja OP-TEE) -ympäristössä. Näin uutuuspiiri helpottaa myös lopputuotteiden sertifiointia johtavien standardien kuten SESIP Level 3 –  ja Payment Card Industry (PCI) PTS/POI 6.0 -osalta. TSTM32MP13-piireissä on  kaksi Gigabit Ethernet -porttia. Kehitystyökalut ja ohjelmistot ovat yhteisiä STM32MP13:n ja sen ylemmän tason STM32MP15:n kanssa. Niihin kuuluvat OpenSTLinux Distribution Linux-levytukipaketti (BSP), ohjaimet, suojatun valmistuksen tukema suojattu käynnistysketju ja suositut sovelluskehykset.

Lisää: ST Microelectronics (LINKKI), tuotetiedot STM32MP1 (LINKKI) ja STM32MP1 Series (LINKKI), STM32H5 Series (LINKKI) sekä Secure manager embedded software for STM32Cube (LINKKI). ST Microelectronicsin EMEA-alueen komponenttijakelijat (LINKKI, valitse Finland)